Pardavėjas atvėrė akis ir papasakojo tai, ko nemato kiti: „Tai tik gėlelės“

Mano istorija yra apie mus, paprastus darbuotojus, ir juos – mūsų viršininkus. 

Pardavėjas papasakojo savo darbo užkulisius, apie kuriuos neretai nė neįtaria klientai.<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
Pardavėjas papasakojo savo darbo užkulisius, apie kuriuos neretai nė neįtaria klientai.<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Erikas

Jan 5, 2017, 10:58 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 7:28 PM

Norėjau papasakoti, ką slepia graži ir jauki aplinka ir ko nemato klientai. Dirbam dviem pamainomis. Atrodo, darbuotojai patyrę, ko daugiau norėti. Suvilioja klientą, išpildo jo lūkesčius su kaupu ir palieka gerą prisiminimą jų galvose.

Bet ar kada kas pagalvoja, kas dedasi darbuotojo galvoje, kas slypi už šiltos šypsenos?

  Taupom viską. Taip, suprantu, verslas yra verslas, reikia susispausti, tačiau pirkti prastos kokybės ingredientus ir po to kaltinti darbuotoją dėl to, kad pirkėjas negrįžta, yra nesąžininga.

O jei dar įstaigos vieta kažkokiame užkampyje? Bet, kaip sako viršininkai, apyvarta priklauso nuo pardavėjo! Kiekviena diena prasideda nuo lavinos priekaištų. Apie ką? Apie orą. Kad ir apie tai, kodėl žmogui viską supakavai į maišelį, kuris kainuoja!

Už tiek net kramtomosios gumos neįpirksi, bet turi žmogui, pirkusiam už 20 eurų, sakyti: „Atsiprašome, jūsų perkamų prekių kiekis per mažas, todėl taip švaistytis negalime.“

Šlykščiausia yra apkalbos. Baisiausia, kad jas skleidžia darbdaviai, tarsi norėdami supjudyti darbuotojus. Nors į akis sako: „Koks tu šaunuolis“ ir „Kaip sunku rasti gerų darbuotojų“.

O kur dar laikas, kai kolegos serga. Ir nors pats turi globoti sergančią mamą, skubi padėti. O atsidėkojimui sulauki gąsdinimų, kad dėl tokių darbuotojų teks bankrutuoti.

Ir tai tik gėlės. Mieli darbdaviai, turėtumėte džiaugtis darbuotojais su idėjomis ir gabumais. Ir taktika – pulti, o po to bandyti išlaikyti gerus santykius – nėra gera.

Taip niekada neturėsite nuoširdžių ir atsidavusių darbuotojų. Mes esame lygiaverčiai. Tik pas jus investicijos, o pas mus – idėjos ir pastangos! Tikiuosi ir Lietuvoje kada nors supras, kad mes esame ne tik darbo jėga, bet ir žmonės.

Pardavėjas, produkto paruošėjas.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.