Apsaugos darbuotojas prabilo apie šiurpią tarnybą: „Mes jiems – ne žmonės“

Norėčiau pasidalinti mintimis apie apsaugininkų darbą vienoje iš didžiausių šalies apsaugos tarnybų.

Apsaugininku dirbantis vyras apgailestauja, kad darbdaviams yra ne žmogus, bet darbo jėga.<br>V.Balkūno asociatyvioji nuotr.
Apsaugininku dirbantis vyras apgailestauja, kad darbdaviams yra ne žmogus, bet darbo jėga.<br>V.Balkūno asociatyvioji nuotr.
Skaitytojas sako, kad beveik kas antras apsaugininkas, negalėdamas išlaikyti savo šeimos, dirba papildomą darbą.<br>M.Patašiaus asociatyvioji nuotr.
Skaitytojas sako, kad beveik kas antras apsaugininkas, negalėdamas išlaikyti savo šeimos, dirba papildomą darbą.<br>M.Patašiaus asociatyvioji nuotr.
Apsaugininkas mano, kad darbdaviai iš jo tyčiojasi.<br>M.Patašiaus asociatyvioji nuotr.
Apsaugininkas mano, kad darbdaviai iš jo tyčiojasi.<br>M.Patašiaus asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Ramūnas

Jan 24, 2017, 6:07 AM, atnaujinta Apr 11, 2017, 3:02 PM

Dirbau įmonės greito reagavimo grupėje. Tačiau į iškvietimus vyksta tik vienas apsaugos darbuotojas. Jam vienam tenka spręsti konflikto židinius, kuriuose dalyvauja keli asmenys.

Vykti į iškvietimus naktį, dirbti pamiškėse.

Apsaugos darbuotojas vienas turi apžiūrėti sodybas, nors iki krizės ekipaže pagal reikalavimus privalėdavo būti du asmenys.

Gerai, jei naktį apsaugininko netyko plėšikai, iš jo neatima ginklo, nežaloja. Gerai, kad praėjusią žiemą vienas mūsų darbuotojas, apžiūrėdamas namą, įlūžo, bet nenuskendo apsnigtame baseine. Gerai, kad pats išsikapstė. Tačiau darbdavys pasiūlė jam numesti svorio, kad kitą kart ledas išlaikytų...

Ar tai nėra pasityčiojimas? Argi nesityčioja darbdaviai, kai baigiantis tarnybinio automobilio nuomai iš darbuotojų renka pinigus remontui?

Nesame girdėję, kad kasant griovį iš darbininko, subraižiusio kastuvą, būtų reikalaujama nupirkti naują darbo įrankį.

Argi nėra pasityčiojimas patiems susimokėti baudą už greičio viršijimą, kai vyksti į iškvietimą? Nes laiku nenuvykus klientai reiškia dideles pretenzijas.

Ar nėra pasityčiojimas, kai darbuotojui padarius avariją pirmiausia pasiteiraujama, ar sveikos oro pagalvės, o ne pats vairuotojas? Nes oro pagalvių keitimas yra brangus, o tam, kad jos avarijos metu nesuveiktų, meistras jas užblokuoja.

Argi nėra pasityčiojimas už sveikatai ir gyvybei pavojingą darbą gauti 330-350 eurų? Jei nori uždirbti daugiau, budi kas antrą parą ir už tai gauni kuro – dyzelino ar benzino, kurį apsaugininkai po to pardavinėja degalinėse.

Beveik kas antras apsaugininkas, negalėdamas išlaikyti savo šeimos, dirba papildomą darbą. Todėl neretai būna neišsimiegoję, pavargę, suirzę, įsitempę.

Tai atsiliepia vyrų sveikatai. Dirbant šioje įmonėje jau palaidojome keturis bendradarbius...

Amžinai nepatenkinti darbdaviai bruka kaltės jausmą, nuolat ieško darbo drausmės pažeidimų tik tam, kad galėtų nekelti atlyginimų.

Suprantu, kad toks darbdavio požiūris į jiems pelną nešančius darbuotojus vyrauja visoje Lietuvoje. Mes jiems esame ne žmonės, bet darbo jėga.

Galbūt jūs taip pat turite nusiskundimų savo darboviete, darbdaviu, darbo sąlygomis ar profesija? Pasidalinkite savo pasakojimu. Jūsų laiško laukiame adresu bendraukime@lrytas.lt arba įkeliant čia.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.