Po netekties artimųjų laukė dar viena nemaloni žinia: „Ar ligoninėse tai normalu?“

Po buvusio sutuoktinio mirties į redakciją kreipėsi skaitytoja Irena, kuri pasibaisėjo žmonių amoraliu elgesiu ligoninėje – mirus pacientui artimieji pasigedo velionio daiktų.

Apie vyro netektį sužinojusių giminaičių ligoninėje laukė dar viena nemaloni žinia.<br> V.Balkūno nuotr.
Apie vyro netektį sužinojusių giminaičių ligoninėje laukė dar viena nemaloni žinia.<br> V.Balkūno nuotr.
Apie vyro netektį sužinojusių giminaičių ligoninėje laukė dar viena nemaloni žinia.<br>G.Šiupario nuotr.
Apie vyro netektį sužinojusių giminaičių ligoninėje laukė dar viena nemaloni žinia.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Irena

Jun 8, 2017, 8:26 PM

„Su vyru negyvename kartu, bet palaikome draugiškus santykius ir bendraujame. Kai jis gegužės pabaigoje buvo paguldytas į Šiaulių ligoninę, gastroenterologijos skyrių, nuvežiau jam daiktus, kuriuos sudėjo jo mama. Birželio 1 dieną jis mirė. 

Po mirties velionio daiktų atvykusi pasiimti sesuo pasigedo jo piniginės. Kiti daiktai, kaip planšetė, ausinės, telefonas, asmens higienos reikmenys, geriami maisto papildai, buvo grąžinti. 

Aš tikrai neskaičiavau, kiek pinigų buvo piniginėje, bet mama sakė, kad joje buvo 100 eurų kupiūra ir apie 50 eurų monetomis, keli loterijos bilietai. Tačiau ne pinigų kiekyje esmė. Žmogus nespėjo numirti, o jau yra apvogtas. Man tai žema ir amoralu. 

Ligoninės skyriaus vedėja sakė, kad piniginę galėjo pasiimti toje palatoje gulėję pacientai. Tačiau jis gulėjo intensyvios slaugos palatoje. Mačiau, kokie ten žmonės gulėjo – jie patys net nevalgo ir nenueina į tualetą. Prie mano akių seselės juos maitino, tvarkė higieną. Ligoniai, kurie gulėjo šalia, tikrai negalėjo to padaryti. 

Ar apvogti galėjo kiti pacientai? Buvo jau vakaras, jo palata buvo prie pat seselių budėjimo posto. Kaip svetimas žmogus galėjo būti nepastebėtas?

Į policiją nesikreipėme. Artimiesiems dabar ne tas aktualu. Rūpesčių ir sielvarto pakanka organizuojant laidotuves. 

Tiesiog man labai nepatiko ir visko nenoriu savyje laikyti. Galbūt tokios vagystės jau norma ligoninėse?“ – sakė buvusio vyro gedinti šiaulietė.

***

Respublikinės Šiaulių ligoninės Viešųjų ryšių specialistė Zita Katkienė priminė, kad pacientai neturėtų palikti brangių daiktų, nes palatose jų niekas nesaugo.

„Stacionarizuojant gydymo įstaigoje pacientams nerekomenduojama su savimi turėti brangių daiktų, stambios pinigų sumos. Už su savimi į palatą pasiimtų daiktų saugojimą skyriaus personalas neatsako. Pacientai, išeidami iš palatos, turi patys pasirūpinti jiems priklausančių daiktų saugumu.

Ypač vertingi ir brangūs daiktai, protezai, dirbiniai iš tauriųjų metalų, pinigai, vertybiniai popieriai priimami trumpalaikei apsaugai priėmimo ir stacionaro skyriuose už papildomą mokestį. Jei pacientas yra sunkios būklės, nėra jo artimųjų, vertingi daiktai apsaugai priimami nemokamai“, – komentavo Šiaulių atstovė.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.