Motinos neviltis: sūnus parsivedė savęs nevertą merginą

Turiu nemažai draugių, bet jų patarimo klausti negaliu, nes tai būtų tik dar vienas pretekstas apkalboms. O patarimo man reikia, nes baigiu išprotėti.

 Sūnus nori gyventi kartu su savo mergina.<br> 123rf nuotr.
 Sūnus nori gyventi kartu su savo mergina.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lidija

Jun 24, 2017, 12:42 PM

Mano vieninteliam sūnui 20 metų. Neseniai jis pradėjo draugauti su gerokai vyresne mergina – jai 27-ri. Sužinojusi bandžiau sūnų atkalbėti nuo tų santykių, bet kalbos buvo bevaisės. Jis pasakė, kad yra suaugęs ir pats spręs, su kuo jam draugauti ir su kuo tuoktis.

Vyras užėmęs neutralią poziciją, nors matau, kad ji jam taip pat nepatinka. Gal bijo susigadinti santykius su sūnumi, o gal tiesiog iš vyriško solidarumo. Man dėl to ypač skaudu.

Be to, sužinojau, kad mergina iš nepilnos šeimos. Tėvai išsiskyrę prieš daug metų, o motina mėgstanti išgerti. Ne apie tokią marčią ir tokius gimines aš svajojau.

Sūnus studijuoja, pinigus smulkioms išlaidoms gauna iš mūsų. Kiekvieną dieną pinigų reikia vis daugiau. Aš suprantu, kad jis juos leidžia tai merginai. Už ką man tokia bausmė?

Vakar grįžęs namo jis pasakė, kad jie nusprendė gyventi kartu. Bet nuosavo būsto jie neturi, todėl gyventi gali arba pas mus, arba pas jos motiną.

Aš negaliu net įsivaizduoti, kad ta mergina gyvens mūsų šeimoje. Bet leisti, kad sūnus išeitų iš namų, ir dar į tą šeimą, juolab begaliu.

Vyras siūlo išnuomoti jiems butą, patiems už jį mokėti. Galvoja, kad bendras gyvenimas galbūt atvers mūsų sūnui akis ir jis supras, kad ta mergina jam netinka.

Kartą sūnus buvo ją parsivedęs namo supažindinti. Man ji nepatiko – kažkokia užsidariusi, prastai apsirengusi. Dirba kasininke prekybos centre.

Mano sūnus mokosi universitete. Bijau, kad dėl jos gali mesti mokslą, eiti dirbti, kad galėtų ją išlaikyti.

Svarstau su ja atvirai pakalbėti, kad susirastų kitą vaikiną, savo bendraamžį. Bet bijau, kad ji viską papasakos mano sūnui, ir tada jis nebeatleis man už kišimąsi į jo gyvenimą

Galbūt aš neteisi, galite mane smerkti, bet vis dėlto esu motina ir linkiu savo sūnui laimės.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.