Patvinusios gatvės tapo vilniečių galvos skausmu – teks patiems atverti pinigines

Rašau Jums, nes su Vilniaus savivaldybe susišnekėti neišeina, tai galbūt visa tai paviešinus ledai pasistūmės. 

 Ši istorija yra pavyzdys, kodėl patvinsta kitos Vilniaus gatvės.<br> Skaitytojo nuotr.
 Ši istorija yra pavyzdys, kodėl patvinsta kitos Vilniaus gatvės.<br> Skaitytojo nuotr.
 Ši istorija yra pavyzdys, kodėl patvinsta kitos Vilniaus gatvės.
 Ši istorija yra pavyzdys, kodėl patvinsta kitos Vilniaus gatvės.
Daugiau nuotraukų (2)

Vilnietis

Feb 2, 2018, 4:23 PM, atnaujinta Feb 2, 2018, 4:28 PM

Ramintos ir J. Bobrovskio gatvių sankryža patvinsta, kai iškrenta daugiau kritulių.

Skambinome į „Grindą“, bet jie telefonu pasakė, kad jiems nepriklauso. Tada susisiekėme su Vilniaus savivaldybe ir paklausėme, kas atsakingas už šias gatves. Atsakė, kad vis dėlto „Grinda“. Tada po kelių valandų atvyko avarinė apžiūrėti ir įvertinti situacijos. Dar po valandos gavau atsakymą iš savivaldybės:

Žodžiu, bandėm gražiai aiškintis, bet atsakymą gavom, kurį citavau. Dar paminėjo, kad jie prižiūri šias gatves. Bet kažkodėl aplinkiniai gyventojai už savo pinigus samdo greiderius, kad išlygintų miesto valdžios „prižiūrimas“ gatves.

***

Vilniaus miesto savivaldybės Miesto ūkio ir transporto departamento direktoriaus pavaduotojas Arūnas Visockas komentavo, kad ši teritorija yra puikus pavyzdys, kodėl patvinsta ir kitos Vilniaus miesto vietos. 

„Kol šioje vietoje nebuvo statybų, vanduo natūraliai susigerdavo į gruntą, o atsiradus pastatams, pakitus reljefui bei padaugėjus kietųjų paviršių įdaubose pradėjo kauptis kritulių vanduo. Mūsų duomenimis, šioje vietoje neįrengta lietaus surinkimo sistema, todėl už Vilniaus miesto lietaus nuotekynės sistemos priežiūrą atsakinga bendrovė „Grinda“ negali jos prižiūrėti. Jos įrengimu ir prisijungimu prie miesto tinklų turi pasirūpinti patys namų savininkai arba šios teritorijos nekilnojamojo turto vystytojai.

Norint privačių namų gyventojams prisijungti prie miesto lietaus nuotekynės sistemos reikia kreiptis į bendrovę „Grinda“, kur gyventojams bus pateiktos visos sąlygos ir surastas geriausias sprendimas. Nenorintys jungtis prie lietaus nuotekynės tinklų savo sklypuose gali statyti specialius rezervuarus.  

Savivaldybė nėra finansiškai pajėgi atlikti infrastruktūros projektavimo ir įrengimo darbų sparčiai besiplečiančiose periferinėse zonose, todėl siūlome pasinaudoti savivaldybės siūloma programa 50 ir 50 – tai savivaldybės skiriama parama, kai vilniečiai kartu su savivaldybe per pusę moka už kelių, apšvietimo ar kitus infrastruktūros darbus. Ši programa yra vienas iš svarbiausių veiksmų, kuris padės greičiau atsinaujinti ir pagerinti savo gyvenamąją aplinką – asfaltuojant kelius, tvarkant kiemus, įsirengiant lietaus nuotekų sistemą, pėsčiųjų bei dviračių takus.  

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.