Po „Eurovizijos“ finalo – Antano Guogos akibrokštas

Žinomas verslininkas Antanas Guoga vos prieš metus pasmerkė koncerną „MG Baltic“, kuris nesumokėjo Vytauto Didžiojo universiteto profesoriui Liudui Mažyliui milijono eurų už surastą Lietuvos Nepriklausomybės aktą, bet pats elgiasi ne geriau.

A.Guoga nuvylė „Eurovizijos“ žiūrovus, pakeitęs lažybų laimėjimo sąlygas.<br>„Scanpix“ ir J.Stacevičiaus nuotr.
A.Guoga nuvylė „Eurovizijos“ žiūrovus, pakeitęs lažybų laimėjimo sąlygas.<br>„Scanpix“ ir J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-05-15 15:10, atnaujinta 2018-05-15 23:04

Pasirodo, jis, kaip ir „MG Baltic“ prezidentas Darius Mockus, nėra linkęs laikytis duoto žodžio. Tuo įsitikinau praūžus „Eurovizijos“ finalui.

Viskas prasidėjo šeštadienio vakarą. Su draugu laukėme Eurovizijos finalo ir naršėme po internetą savo telefonuose.

Benaršant socialiniame tinkle „Facebook“ pamačiau A.Guogos skelbimą dėl totalizatoriaus, kuris skambėjo taip:

Totalizatorius!!! KURIĄ VIETĄ UŽIMS IEVA ŠĮVAKAR EUROVIZIJOS FINALE? Atspėjusiems tikslią vietą – vakarienė dviems TonyResort! #Eurovision2018 #Ltu #Wearethewinners #voteforlove. Atsakymų laukiu iki 23 val.“

Pamanėme, kad tikrai labai smagi galimybė pridėti šiek tiek azarto ir taip įdomiam Eurovizijos finalui, nes taisyklės paprastos: atspėji kurią vietą užims I.Zasimauskaitė ir laimi vakarienę dviems.

Norėdama padvigubinti laimėjimo šansus, šį totalizatorių parodžiau ir draugui. Jis spėjo, kad Ieva užims 4-ąją, o aš – 12-ąją vietą. Atlikę spėjimus pradėjome žiūrėti finalą.

Žinoma, skaičiuojant balsus, prie televizoriaus jau prisnūdau, bet draugas mane prižadino, sužinojęs, kad galutinėje įskaitoje Ieva yra 12-ta. Tada buvo ne tik džiugu dėl Ievos pripažinimo, bet ir dėl laimėtos vakarienės.

Atsikėlus sekmadienį ryte, atsidariau A.Guogos „Facebook“ profilį pasižiūrėti, kaip atsiimti laimėjimą ir pamatau, jo komentarą, kad viską paaiškins pirmadienį.

Pirmadienį per pertraukėles tarp darbo vis patikrindavau A.Guogos profilį, norėdama sužinoti, kada jau galėsiu pasikviesti draugą vakarienės.

Per pietų pertrauką paaiškėjo, kad tokių laimėtojų kaip aš – net 668, ir informaciją, kaip „čia viską padaryti“ (suprask, visas 668 poras pamaitinti) praneš vėliau.

Jau grįžusi namo, dar kartą atsidariau A.Guogos profilį ir negalėjau patikėti savo akimis: vietoj žadėtos vakarienės visiems atspėjusiems rezultatą A.Guoga nusprendė surengti Ievos koncertą.

Bet juk žadėta buvo, kad vakarienė dviems, o ne koncertas, kurio metu tik 10 atspėjusių laimės vakarienes!

Aš suprantu, kad „Facebook“ įrašas nėra oficiali loterija, bet ir žodis – ne žvirblis.

Tokiu elgesiu, A.Guoga labai primena savo didžiausią visuomenės priešą – koncerną „MG Baltic“, kurį pasmerkė, kad L.Mažyliui nepadovanojo žadėtojo milijono už surastą Nepriklausomybės aktą.

Diskutuodami su draugu prisiminėm ir kitą atvejį, kai Antanas Bosas neapdairiai pažadėjo milijoną litų „Žalgirio“ krepšinio klubui, jeigu jis laimės LKF taurę.

Kad ir kaip tai buvo neapgalvota, A.Bosas savo žodžio laikėsi ir milijoną litų pervedė.

Šis A.Guogos poelgis labai gražiai iliustruoja, koks svarbus žodžio laikymasis yra šiuolaikiniam politikui ir verslininkui. Geriau būti „išdurtam“ dėl vakarienės nei dėl vyriausybės.

A. Guogos komentaras:

„Sukom galvą su komanda jau nuo ankstaus sekmadienio ryto, kaip čia tas Eurovizijos totalizatoriaus sąlygas išpildyti. Nes, kas įvyko – tai tikras komentarų uraganas. Maždaug per dvi valandas, kai vyko totalizatorius, sulaukiau 26 tūkstančių komentarų! Tai yra tiek pat žmonių, kiek gyvena, pavyzdžiui, Utenoje.

Teisingai atsakiusių buvo 668 žmonės. Tai yra daug, tikrai! Nuoširdžiai prisipažįstu, kad tokio dalyvių skaičiaus, o tuo labiau, tokio laimėtojų skaičiaus nesitikėjau.

Galvojom rimtai, kaip čia tokį kiekį žmonių pamaitinti. Nusprendėm, kad geriausia vis tik surengti šventę Eurovizijos ir Ievos Zasimauskaitės gerbėjams.

Dar kartą noriu patvirtinti, kad šventė bus. Atvira visiems. Ir teisingai atsakiusiems, ir dalyvavusiems totalizatoriuje, ir šiaip visiems, norintiems pasiklausyt Ievos muzikos.

TonyResort, gegužės 31 d.19 val. Atvažiuokit!

Totalizatoriaus laimėtojams: vakarienės dviem kvietimus galima atsiimti, parašius man el. paštu antanas@guoga.lt. Patikrinę rezultatus, išsiųsime kvietimą į Tony Resortą, kur, iš anksto rezervavus staliuką, Jūsų lauks specialus Eurovizijos vakarienės pasiūlymas.

Ir vis dėlto pati didžiausia dovana visiems mums – Ievos koncertas. Iki susitikimo gegužės 31-ąją. Mūsų laukia šviesiausias paskutinis pavasario vakaras!“ – feisbuke rašė A.Guoga.

 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.