Sustabdytas lietuvis užfiksavo Gruzijos policininko elgesį: „Įtartina“

Praėjusios vasaros dienas leidome kelionėje. Gruziją. Deja, apsilankymas joje buvo nemaloniausias atostogų prieskonis.

 Buvome sustabdyti vietinio policininko, kuris pareiškė, kad viršijome greitį<br> J.Berger nuotr.
 Buvome sustabdyti vietinio policininko, kuris pareiškė, kad viršijome greitį<br> J.Berger nuotr.
 Kilo įtarimas, kad mes atsiduriame nelabai švarios reputacijos pareigūno valioje.<br> J.Berger nuotr.
 Kilo įtarimas, kad mes atsiduriame nelabai švarios reputacijos pareigūno valioje.<br> J.Berger nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Julius Berger

Nov 9, 2019, 8:14 PM

Buvome sustabdyti vietinio policininko, kuris pareiškė, kad viršijome greitį ir vietoje 40 km per val. važiavome 65 km per val. greičiu.

Nesiginčijau, nes dokumentus jau buvau įdavęs jam į rankas, bet pradėjau galvoti, kurioje vietoje važiuojant galėjo taip atsitikti. Kai policininkas nunešė popierius kolegai, sėdinčiam policijos automobilyje, turėjome kelias minutes laiko apmąstyti savo poelgį.

Prieš policijai mus sustabdant, kelkraštyje jau stovėjo užsienio šalyje registruotas automobilis. Iš vairuotojo veido išraiškos galima buvo suprasti, kad jis taip pat gavo baudos lapelį.

Automobiliai gruziniškais numeriais važiavo vienas po kito, nė vienas jų neįdomus. Sustabdomi tik tarp jų įsimaišę ukrainietiškos registracijos, dar kiek vėliau – turkiškos. Kilo įtarimas, kad mes atsiduriame nelabai švarios reputacijos pareigūno valioje.

Tą pačią dieną viešbutyje peržiūrėjome kelionės vaizdo įrašus iki sustabdymo momento, mat ant šalmų važiuodami turėjome kameras. Ieškojome, bet neradome įrodymo, kad būtume viršiję greitį. Aiškiai matėsi mūsų pristabdymas prieš kiekvieną ženklą.

Nusprendėme baudos nemokėti, o paaiškinimą išsiųsti policijos štabui. Bet vėliau išaiškėjo, kad nesumokėjus tos baudos, kurią įteikė korumpuotasis, negalima išvykti iš šalies. Už nusižengimą, kurio nepadarėme, visgi turėjome sumokėti.

Grįžęs namo 5 kartus rašiau į Gruzijos policijos pagrindinę būstinę. Siunčiau jiems nuotraukas ir filmuotą medžiagą bei reikalavau paaiškinti situaciją, pateikti įrodymus. Atsakymo, žinoma, nesulaukiau.

Parašiau į Gruzijos ambasadą Lietuvoje. Iš jų atsakymas buvo toks, kad jie neturi jokių policijos kontaktų. Pasiūlė samdyti advokatą ir kreiptis į teismą Gruzijoje. Pasiūlymas, žinoma, neaktualus, nes advokato ir teismo išlaidos smarkiai viršytų baudos dydį.

Taip ir likau nieko nepešęs ir palikęs nešvarų pareigūną nenubaustą ir net neįspėtą. O perskaitęs straipsni apie buvusios Gruzijos ambasadorės kiaulišką poelgį ir teismų sprendimų ignoravimą, supratau, kad teisybės niekada ir nerasiu.

Tik noriu perspėti visus keliaujančius tenai savo transportu ar besinuomojančius automobilį, ko galima tikėtis toje šalyje ir kokioms situacijoms reikėtų pasiruošti. Geru kelionių visiems!

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.