Išgirdus, ką kalba po „Eurovizijos“ finalo, labai nustebo: „Taip gali kalbėti tik kvailiai“

Pakalbėkime apie „Euroviziją“. Kalbos netyla, diskusijos verda kaip įkaitęs puodas. Vieni palaiko tą, kiti kitą atlikėją ar šalį. Ir taip buvo visais laikais, nes kiek žmonių, tiek skirtingų nuomonių ir muzikinių skonių. Bet šiais metais pasipylė kaltinimai mūsų nuostabiajai šalies atstovei ir Ukrainą palaikantiems tautiečiams.

 Monika Liu po „Eurovizijos“ nugalėtojų paskelbimo.<br> Stopkadras.
 Monika Liu po „Eurovizijos“ nugalėtojų paskelbimo.<br> Stopkadras.
 Islandijos atstovės po „Eurovizijos“ nugalėtojų paskelbimo.
 Islandijos atstovės po „Eurovizijos“ nugalėtojų paskelbimo.
Monika Liu po „Eurovizijos“ nugalėtojų paskelbimo.<br> Stopkadras.
Monika Liu po „Eurovizijos“ nugalėtojų paskelbimo.<br> Stopkadras.
Eurovizijos nugalėtojai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Eurovizijos nugalėtojai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Viktorija

May 15, 2022, 7:56 PM

Pasipylė komentarai, kad va, kur čia teisybė, kur brolybė – kiek mes davėm Ukrainai, kiek aukojom, o jie mums 0 balų skyrė.

Jums leidus, aš norėčiau išsakyti savąją nuomonę, nes matau, kad internete sklinda labai daug neteisingų erezijų, kurios mane išties nemaloniai nustebino.

Pirmiausia, kodėl Ukrainos komisija „Eurovizijos“ finale mums nedavė nė balo, atsakyti negaliu (galbūt paaiškės vėliau), bet žinau tai, kad Ukrainos žiūrovai skyrė 10 balų. 12 skyrė lenkams.

Antra, pirmajame konkurso pusfinalyje iš Ukrainos gavome 12 balų. Galbūt be tų balų mūsų net nebūtų finale?

Be to, aš Monikai norėčiau padėkoti už tokį nuostabų atstovavimą Lietuvai, už skirtą energiją ne tik puikiam pasirodymui, bet ir kovai dėl Ukrainos pergalės visomis prasmėmis – tiek fronte, tiek didžiojoje Turino scenoje. Ne kiekvienas atlikėjas turi tiek drąsos kalbėti temomis, kurios konkurse, deja, bet buvo uždraustos.

Trečia, stebint Ukrainą palaikančią Moniką Liu ir jos džiaugsmo šokį bei padėkas išgirdus apie „Euroviziją“ laimėjusius ukrainiečius „Kalush Orchestra“, man visai nepasirodė, kad jai nors kiek dėl to apmaudu, jog ukrainiečių komisija neskyrė balų. Tai kodėl apmaudu jums?

Ketvirta, ar jūs kam nors darydami gera galvojate tik apie tai, ką iš jo mainais galėtumėte gauti? Nuoširdus mūsų atlikėjos palaikymas tik dar kartą įrodo, kad gera daryti gera. Ir gera tada, kai laimi gėris.

Penkta, Ukraina šiais metais buvo verta pergalės. Visa Europa sirgo už juos. Pusė arenoje dalyvavusių šalių atlikėjų sirgo už juos.

Tai ne tik daina, tai ir jų nešama vėliava šalies, kurioje šiuo metu okupantai bombarduoja ligonines ir prievartauja kūdikius. Dėl Dievo, jų komentatorius „Euroviziją“ komentavo iš bunkerio.

Todėl tiems, kurie komentaruose plūdosi, kad Lietuvos vėliava yra Trispalvė, o ne mėlyna geltona, norėčiau kai ką pasakyti. Atsiprašau už tiesmukumą, bet taip gali kalbėti tik kvailiai.

Visi mes po šio konkurso grįšime į savo šiltas lovas, o „Kalush Orchestra“ nariai grįš į savo subombarduotus miestus, sudegintus kaimus, kapinėmis pavertus priemiesčius. Ar jūs manote, kad tokį genocidą išgyvenanti šalis nėra verta to, kad iš solidarumo paimtume ir iškeltume jų vėliavą? Bent tiek galime padaryti dėl tautos, kuri saugo mus nuo tokio pat likimo.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.