Moteriai akis atvėrė prieš 30 metų mamos parašytas laiškas

Viską geriausiai įvertini, kai netenki. Ne išimtis ir mama. Atrodo, ją myli, brangini, gerbi, bet juk dažnai ir apleidi, užmiršti... Kai tenka rinktis, kam atiduoti pirmenybę – mamai ar draugams – dažniausiai pasirenkame draugus. Ko gero, tai ir natūralu: užaugai ir nukirsk bambagyslę – kitaip nebūsi savarankiškas.

Paskutinis sakinys „Lik sveika, mano aplankyta“ spūsteli lyg replėmis. Užlieja graudus liūdesys - lyg kalbėtų iš Anapus.<br>123rf. asociatyvi nuotr.
Paskutinis sakinys „Lik sveika, mano aplankyta“ spūsteli lyg replėmis. Užlieja graudus liūdesys - lyg kalbėtų iš Anapus.<br>123rf. asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Adelė Samuolienė

Apr 29, 2013, 10:46 AM, atnaujinta Mar 7, 2018, 2:03 PM

Vartydama studentiškus užrašus, radau prieš tris dešimtmečius rašytą Motinos laišką. Vienintelį jį ir beturiu. Kiekvienas žodis, kiekviena neįgudusia rašyti ranka išvedžiota raidė šaukte šaukė rūpesčiu: „Saugok save: valgyk, pailsėk, pamiegok“... Ir nė vieno atodūsio dėl savęs. Paskutinis sakinys „Lik sveika, mano aplankyta“ spūsteli lyg replėmis. Užlieja graudus liūdesys – lyg kalbėtų iš Anapus, lyg dar kartą kaip prieš daugel metų pasakytų:

– Lik sveika, mano aplankyta...

Nesvarbu, kad jau porą dešimtmečių Ją aplankyti galiu tik kapinėse – jaučiu Ją esant šalia savęs visada, kai Jos labiausiai prireikia...

Šis tekstas dalyvauja rašinių konkurse konkursas.htm"="">konkursas.htm"" target="_blank">„Kodėl mano mama pati geriausia?“. Papasakokite istoriją, kuri atskleistų, kuo ypatinga jūsų mama, ir laimėkite jai „Ozo“ dovanų čekius. Jūsų laiškų (pageidautina – ir mamos nuotraukos) iki gegužės 5 d. laukiame adresu konkursai@lrytas.lt.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.