Našlė viena užaugino 12 vaikų

Kodėl mano mama pati geriausia? Keletu sakinių neina išsakyti mano mamos gerumo ir nuoširdumo. Mano mama viena užaugino 12 vaikų. Mūsų tėvelis, mamos vyras mirė, kai jai buvo 41 metai. Ji liko viena su pulku vaikų, o mažiukas brolis dar nė nebuvo gimęs - gimė tik 4 mėnesiai po tėvo mirties.

Šiemet mamai sueis 98 metai. Todėl visi žilagalviai vaikai lenkiame galvas prieš savo mamą.<br>Asociatyvi nuotr. iš redakcijos archyvo.
Šiemet mamai sueis 98 metai. Todėl visi žilagalviai vaikai lenkiame galvas prieš savo mamą.<br>Asociatyvi nuotr. iš redakcijos archyvo.
Daugiau nuotraukų (1)

Ona Grudžinskienė

Apr 30, 2013, 1:54 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 12:16 PM

Aš buvau maža, todėl nesupratau, kad mamą užgulė didžiulis vargas. Mes, vaikai, nežinojome, kada mama gulasi ir keliasi, kad išleistų būrį vaikų į mokyklą, o pati dar į darbą išeitų.

Dabar mes visi jau žilagalviai vaikai, todėl suprantame, kiek jai reikėjo vargo ir kantrybės mus auginant.

Šiandien, atsiliepdama į konkurso temą, susigraudinau: mano mama dar gyva. Jai Dievulis nepagailėjo gražaus amžiaus. Šiemet mamai sueis 98 metai, todėl nėra žodžių aprašyti, ką mes jai jaučiame. Todėl visi žilagalviai vaikai lenkiame galvas prieš savo mamą. Džiaugiamės kiekviena diena, kad dar galime apkabinti, pabučiuoti, pasakyti „Ačiū tau, Mama. Tu tiesiog stebuklas mūsų gyvenime. Tu pati geriausia ,protingiausia ir ypatingiausia Mama,kokių tik yra šioje žemėje. Mama, dar pabūk su mumis, kad dar daug kartų galėtume už viską padėkoti, apkabinti, pabučiuoti...“

Šis tekstas dalyvauja rašinių konkurse konkursas.htm"="">konkursas.htm"" target="_blank">„Kodėl mano mama pati geriausia?“. Papasakokite istoriją, kuri atskleistų, kuo ypatinga jūsų mama, ir laimėkite jai „Ozo“ dovanų čekius. Jūsų laiškų (pageidautina – ir mamos nuotraukos) iki gegužės 5 d. laukiame adresu konkursai@lrytas.lt.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.