Močiutės užauginta moteris niekada nematė savo tėvo ir mamos

„Aš neturiu mamos... aš neturiu tėvų...“ Šiuo sakiniu šokiruodavau vaikystėje. Neturiu mamos jau daug metų. Man buvo tik pusantrų metukų, kai ji iškeliavo Anapilin. Iki šiol prisimenu, kad kol buvau mažutė, man močiutė sakė: „Mama darbe, dirba daug“. O aš jai skambindavau iš raudono telefono aparato, ir niekas neatsiliepdavo – nebebuvo kas galėtų atsiliepti... Tas telefonas iki šiol mano pasąmonėje veikia (Z. Froidas apie tai teoriją parašęs).

Kaip visada, Mamos diena bus praleista kapinėse, diskusijose su dviem mylimomis moterimis Mama ir Močiute.<br>123rf. asociatyvi nuotr.
Kaip visada, Mamos diena bus praleista kapinėse, diskusijose su dviem mylimomis moterimis Mama ir Močiute.<br>123rf. asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aida

May 3, 2013, 5:14 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 7:50 AM

Vėliau sužinojau, kad mamos aš niekada jau nepamatysiu... Ji mirė. Mirė kažkam, bet ne man. Man ji iki šiol liko ta mergaitė / mergina, kurią aš pažinau iš jos dienoraščių – patrakusi, inovatyviai mąstanti, šachmatininkė. Ir nesvarbu, kad gyvenimas ją baudė – šešerių metų bendravimas su vyresniu, vedusiu, turinčiu vaikų vyru baigėsi mano, nesantuokinio vaiko gimimu, kas sovietiniais laikais buvo pati didžiausia gėda...

Ačiū Jai, kad ryžosi mane gimdyti, kad atlaikė visuomenės spaudimą. Dėkoju savo biologiniam Tėvui – ačiū paleidus mane į gyvenimą. Šiuo metu Tu turi viską – šeimą, kurią sugebėjai išsaugoti po neištikimybės, Tavo vaikai Tavimi didžiuojasi – esi didis. Nesvarbu, kad nepasidomėjai kitų – nesantuokinių vaikų gyvenimu... Jie tik detalė šiame gyvenime. Todėl nuoširdžiai linkiu gyvenimą baigti be sąžinės graužaties – nevalykite nuo jos dulkių senatvėje, jei jau tiek metų neprabudo.

O toliau apie močiutę – tai JI tas žmogus, kuris mane augino, auklėjo, mylėjo, glaudė, tai JI man braukė skausmo ar džiaugsmo ašarą, tai JI atidavė viską, kad aš užaugčiau žmogumi, tik jai esu dėkinga, kad nepraradau tikėjimo žmonėmis ir žmoniškumo. Ji buvo man mama trigubai, keturgubai, ji buvo viskas, ką aš turėjau. Deja... jau tris metus nebeturiu jos.

Kaip visada, Mamos diena bus praleista kapinėse, diskusijose su dviem mylimomis moterimis Mama ir Močiute. Myliu Jus, mielosios mano, susitiksime...

Šis tekstas dalyvauja rašinių konkurse konkursas.htm"="">konkursas.htm"" target="_blank">„Kodėl mano mama pati geriausia?“. Papasakokite istoriją, kuri atskleistų, kuo ypatinga jūsų mama, ir laimėkite jai „Ozo“ dovanų čekius. Jūsų laiškų (pageidautina – ir mamos nuotraukos) iki gegužės 5 d. laukiame adresu konkursai@lrytas.lt.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.