Neįgalios dukros prašymas motinai: „Nupirk man naujas kojytes“

Nuo pat vaikystės svajojau būti medike, ir ši mano svajonė išsipildė. Dirbu bendruomenės slaugytoja ir tuo didžiuojuosi. Jaučiu didžiulę pagalbą, kai galiu padėti sergančiam žmogui. Niekada nesu palikusi ligonio likimo valiai: jeigu matau, kad situacija sudėtinga, ir naktį vežu ligonį į Varėnos ligoninės priėmimo skyrių.

Ne vieną likimo smūgį patyrusi Danutė nori būti graži ir ilgai gyventi dėl savo dukros.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Ne vieną likimo smūgį patyrusi Danutė nori būti graži ir ilgai gyventi dėl savo dukros.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Danutė Kuodytė

May 10, 2013, 8:08 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 11:45 PM

Ir taip vežiojant ligonius ir jiems vaistus, 2005 metais, ant manęs užvažiavo miškavežis, pilnas rąstų. Savaime suprantama, manęs nesulaužė – mane sutrynė. Ilgai gulėjau lovoje, bet nuostabių medikų pastangomis, jų šilumos ir gerumo dėka aš vėl dirbu ir esu dėkinga už jų palaikymą ir pasitikėjimą. Ne veltui sakoma, kad žodis kartais gydo geriau nei vaistai.

Bet čia tik dalelytė mano skausmo ir bėdų. Turiu tris jau suaugusius sūnus ir dukrą, kuri dėl gimdymo metu patirtos traumos liko neįgali. Labai sielojomės visi dėl šios nelaimės, bet aš negalėjau savo sūnums rodyti savo ašarų, nes mes turėjome būti stiprūs, nors aš naktimis verkdavau žiūrėdama į savo dukrytę. Ir kai sapne aš ją matydavau einančią, mėnesių mėnesius negalėdavau atsigauti.

Kai dukrai suėjo aštuoneri, ji mus visus pritrenkė savo eilėraščiu:

Pavasarėlis jau atėjo, saulutė šviečia taip skaisčiai

Pievelėje vaikučiai žaidžia ir laksto taip smagiai.

Tiktai viena mergytė mėlynakė sėdi, jinai nevaikšto vis dar ne

Jos graudžios ašarėlės rieda pievelėje žalioj.

Mamyt, mamyt, mamyte, - mergytė prašosi mamos.

Nupirkti man kitas kojytes, kad aš lakstyčiau visados.

Aptemo motinai pasaulis, suakmenėjo jai širdis.

Tu vaikščiosi, dukryte mano, pasakė tyliai ji.

Bandžiau aš jai „nupirkti“ kitas kojytes Amerikoje, Londone, Čekijoje. Deja... Bet vis tiek visą gyvenimą būsiu dėkinga tiems geros valios žmonėms, kurie padėjo mums ir sudarė sąlygas gydytis už Lietuvos ribų.

Be galo myliu savo dukrą ir visai nesvarbu, kad ji kitokia, bet visada duoda man stiprybės, norą gyventi, nes ji visada trykšta gerumu, šiluma ir prisirišimu prie savo šeimos. Ji turi vienintelę svajonę, kad aš gyvenčiau kuo ilgiau ir būčiau jai ramstis, o ji man.

Pokyčiai man tikrai būtini, nes po auto įvykio, matyt, sutriko mano medžiagų apykaita - turiu viršsvorį, avarijos metu buvo išmušta nemaža dalis dantų, buvo nuslinkę vis plaukai kaip po chemoterapijos. Bet nepaisant viso to, aš pati noriu gyventi, nes esu reikalinga ne tik savo šeimai, bet ir savo ligoniams.

Visada man buvo ir išliks didžiausia vertybė žmogus ir jo sveikata.

Ramunė dalyvauja pokyčių konkurse konkursas.htm"="">konkursas.htm"" target="_blank">„Turiu paslaptį - droviuosi savo kūno“. Pasidalinkite savo istorija ir laimėkite galimybę pasikeisti! Klinika „Grožio chirurgija“ jūsų pasikeitimus parems 3000 litų. Jūsų laiškų su nuotraukomis laukiame adresu konkursai@lrytas.lt

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.