Lietuvio fantazijos: R.Williamsą reikia siūlyti į prezidentus

Viskas, ką norėčiau pasakyti, matosi nuotraukose. Namų sienos, baldai, rakandai ir visokiausi niekniekiai okupuoti Robbie Williamso. Tai ištisa williamsiada. Miegamasis, svetainė, virtuvė, vaikų kambarys – viskas jo. Jis užlipęs ant sienų, užsirioglinęs ant spintų ir palangių, įlindęs į spintas ir išsišiepęs spokso nuo beveik kiekvieno rūbo, pradedant marškinėliais ir baigiant kailiniais. Net ant basučių užsipiešęs, tarsi kojų prakaito kvapas jam būtų mažų mažiausiai „Channel No 5“. Na, bent jau 4. Pažiūri į laikrodį – jis tau pasakys, kiek valandų. Nori kavos? O gal alus? Jis gers kartu. Šeimininkauji virtuvėje – jis net ant prijuostės. O kai pavalgysi, jis nekaltai pažvelgs iš lėkštės dugno..

R.Williamsas - Lietuvos prezidentas?<br>Skaitytojo vizualizacija
R.Williamsas - Lietuvos prezidentas?<br>Skaitytojo vizualizacija
Daugiau nuotraukų (1)

AVoska

Aug 15, 2013, 10:28 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 10:43 PM

Kažkam skambini? Jis taip pat klausosi. Skubu į verslo susitikimą, tai neįmanoma rasti kaklaraiščio be jo atspindžio ar vardo-

„Robki, eik ėsti!“ – girdžiu šaukiant žmoną. Robkis – mūsų šuo. Spėkit, ką jis apsirengęs? Atspėjot. Spėkit, kokie jo žaislai ir iš kokio dubenėlio ėda? Irgi atspėjot... Vakare pavargęs dedu galvą ant pagalvės ir lyg žaibo trinktelėtas atšoku – nuo jos mielai žvelgia ne kas kitas, o mūsų numylėtasis Robbie... Kniūbsčias miegot negaliu, aukštielninkas, kaip matot nuotraukoje, taip pat...

Štai taip mes ir gyvenam. Valgom ar geriam, miegam ar ne, dirbam ar ilsimės – viską darom drauge ir kartu su mūsų mylimuoju Robbie. Jeigu jau spėjot pagalvoti, kad čia skundžiuosi, turiu jus nuraminti, kad tikrai ne.

Mes puikiai visi sugyvenam. Dar daugiau – norisi tą draugystę praplėsti dar toliau. Išnaudoti jo vardą dar plačiau, o jį patį įtraukti į svarbiausias mūsų gyvenimo sferas. Anądien pamaniau, kad mūsų mylima komanda Kauno „Žalgiris“ galėtų persivadinti į Kauno „Williams“! Sakot, nelabai? Bet juk toks pavadinimas būtų itin solidus tokiai garbingai komandai. Ir skamba gražiai, ne kaip koks nors Klaipėdos „Lemminkainen“ ar Kauno „Topsport-ArxBaltica-Policija“, kur liežuvį gali nusilaužti.

Nuotraukoje rasit naująją aprangą ir klubo herbą. Ak, tiesa, tuo pačiu pakeistume ir futbolo komandos – Vilniaus „Žalgirio“ pavadinimą. Kas nežinojot – Robbie labai patinka futbolas. Naujas herbas jau pagamintas. Ir dar prie to paties – Kauno „Žalgirio“ arena pavirstų į Kauno „Williamso“ areną.

Taigi su sportu tvarkoj, einam toliau. Manyčiau, kad itin miela būtų mūsų Robbie paskirti nors po vieną gatvę bent dviejuose didžiuosiuose miestuose. Pavyzdžiui, kaip gražiai skamba „Williamso Alėja“! Aha, būtent tai ir turiu omeny – Kauno Laisvės alėją pervardinti į Robbie Williamso alėją. O Vilniuje „gediminkę“ pavadinti Robbie Williamso prospektu. Čia juk daug užsieniečių, nei jie žino, kas tas Gediminas, nei jiems įdomu. O vat pasakytume jiems išdidžiai „Robbie Williams Avenue“ ir praktiškai jie jau būtų pasiruošę čia imigruoti arba bent jau investuoti.

Na, kad jau prakalbom apie investicijas, reikėtų šiek tiek pakoreguoti ir mūsų finansinę sistemą. Čia gal stiprių pokyčių nereikėtų, juolab artėjant eurui. Manau, pakaks „suwilliamsinti“ kokį nors piniginį ženklą. Gal būtų gaila drastiškai pakeisti kokį visą banknotą, bet pavyzdžiui, galėtume pamodeliuoti mūsų 10 litų kupiūrą: juk ten vis vien turime du lakūnus. Vieną iš jų paaukotume ir pakeistume Williamsu, ir mūsų pinigas pataptų gražesnis net už griviną. Pažiūrėkit patys.

Bet finansai dar ne viskas. Logiška tąsa būtų patį R.Williamsą matyti aktyviai dalyvaujant mūsų politikoje. Bet ar jūs įsivaizduojate jį sėdintį kur nors Skuodo rajono savivaldybėje? Aš irgi ne. Tik Vilniuje! Čia jau net Kaunas nepagelbėtų. Ir tik Prezidentūroje! Nes sutikit – tikrai ne jam sėdėti Seime, na, kad ir būnant kultūros ministru. Na, gerai, padarys jis nemokamus visus savo įrašus, dar savo draugų Mercurio, Kylie Minogue ir Pikul, tai viskas tuo ir baigsis.

O kur didžioji politika? Kas geriau, jei ne jis, galėtų sutvarkyti visus britų žurnalistus, kad jie baigtų patyčias prieš lietuvių emigrantus? Taigi R.Williamsui matau tik vieną kelią – į Lietuvos prezidentūrą. Juolab, kad jis pats yra pasakęs, jog galėtų būti geresnis prezidentas už George'ą W.Bushą. O mums juk daugiau ir nereikia.

Taigi Robbie Williamsą – į Lietuvos Prezidentus! Žinoma, čia laukia nelengvas darbas. Reikės ir pilietybę suteikti, ir parašus surinkti, ir visa kita. Bet visa tai niekis, palyginus su tuo, koks fantastiškai įspūdingas gyvenimas mūsų lauktų! R. Williamsui valdant, gimtų nauja santvarka – williamsizmas, ir mūsų valstybė būtų jos gimdytoja, ir įeitų į istoriją amžiams, ir įsivyrautų pasaulyje taika, nes niekas nebekariautų, o tik klausytų R.Williamso dainų...

Taigi štai kodėl man reikia į Taliną. Reikia susitikti su ponu Williamsu ir aptarti visus čia paminėtus ir nepaminėtus klausimus. Pasiimsiu planus, eskizus, brėžinius, nuotraukas... Laukia ilgas bei sunkus darbas. Palinkėkite man sėkmės.

P.S. Banknotas nuotraukoje netikras, naudojimui netinkamas. Prezidentas nuotraukoje netikras, nuotraukos oficialiai nenaudoti. Žemėlapiai ne visai tikri, autorius neatsako už galimus paklydimus. Sportinė atributika netikra, nenaudoti oficialiai. Interjeras gali būti tikras. Rūbai ir suvenyrai gali būti tikri. Joks gyvūnas rašant nenukentėjo. Visi čia matomi darbai – autoriaus.

Avoska dalyvauja lrytas.lt konkurse, kuriame galima laimėti bilietus į Robbie Williamso koncertą Taline. Įrodykite, kaip norite į šį koncertą, ir laimėkite! Štai kelios idėjos:

* Dainuojate ar grojate? Nusifilmuokite, kaip atliekate kurią nors iš R.Williamso dainų, ir pasidalinkite įrašu!

* Visi jums sako, kad esate labai panašus į R.Williamsą arba esate tokio paties įvaizdžio? Nusifotografuokite ir atsiųskite nuotrauką!

* R.Williamso muzika susijusi su kokiu nors svarbiu jūsų gyvenimo įvykiu (sužadėtuvėmis, vestuvėmis, pirmąja meilės naktimi)? Aprašykite šią istoriją ir pasidalinkite ja su mumis!

Jūsų vaizdo įrašų, nuotraukų ir istorijų iki penktadienio 16 val. laukiame adresu konkursai@lrytas.lt arba įkeliant čia. Nepamirškite nurodyti savo telefono numerio.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.