Kalėdos kasmet skaudžiai primena - esu viena

Esu pagyvenusi moteris, šeimos neturiu. Neturiu vaikų, nei kokių kitų giminaičių, tad Kūčių vakarą dažnai tenka praleisti vienai. Liūdnoka. Daug draugų jau yra mirę, o tie, kurie liko, švenčia su savo vaikais, šeimose.

Visi Kūčioms užsidaro tik savo šeimose. O vieniši žmonės lieka visuomenės paribyje, už borto.<br>123rf. asociatyvi nuotr.
Visi Kūčioms užsidaro tik savo šeimose. O vieniši žmonės lieka visuomenės paribyje, už borto.<br>123rf. asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Danutė

Dec 17, 2013, 12:46 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 7:11 PM

Prieš 10 metų teko per Kalėdas būti komandiruotėje Vokietijoje, Miunsteryje. Ten, to miesto laikraščiuose, buvo gausybė skelbimų apie Kūčių vakarienę vienišiems. Nuėjau. Tai buvo mano pačios gražiausios Kalėdos gyvenime!

Ko tik ten nebuvo! Koncertas, vaišės, naujos pažintys. Prie stalų sėdėjo įvairių profesijų, įvairių socialinių sluoksnių žmonės: vieniši, artimuosius praradę pensininkai, benamiai, vakarykščiai kaliniai. Visi pagal galimybes pasipuošę, tvarkingai besielgiantys.

Pasirodo, tokias vienišių ir benamių Kūčias organizuoja bažnyčia. Ji ir patalpas vakarėliui skiria. Vaišėmis ir muzikine programa rūpinasi Miunsterio pasiturintys piliečiai. Dažnas iš jų irgi vienišas, bet, darydamas gerą kitiems, jaučiasi laimingesnis.

Gaila, kad Lietuvoje to nėra. Visi Kūčioms užsidaro tik savo šeimose. O vieniši žmonės lieka visuomenės paribyje, už borto.

Žinoma, mes pasisakome už šeimą, už šeimos vertybes, tačiau turėtume suprasti, kad visada yra ir bus daugybė žmonių, kurie dėl įvairiausių priežasčių neturi šeimos. Dažnai ir namų. Štai tokius ir galėtų prisiminti mūsų Bažnyčia bei užuojautos nestokojantys miestiečiai.

Kokia didžiausia jūsų kalėdinė svajonė? Pasidalykite savo istorija, dalyvaukite konkurse ir laimėkite kvepiančią Kalėdų žvakę! Laiškų su jūsų svajonėmis laukiame gruodžio 24 dienos el. paštu konkursai@lrytas.lt arba įkeliant čiaPlačiau apie konkursą skaitykite čia.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.