Slogūs prisiminimai: dainuojančius studentus išvaikė milicija

1970 metai, studijos VVU. Buvo labai gražus birželis, sesija, ir prie vieno Čiurlionio gatvės bendrabučio vakarais susirinkdavom pašokti ir pabendrauti. Dabar juokinga, bet grodavo vienas studentas medikas akordeonu. Neprisimenu, kiek tai tęsėsi, bet atėjom ir rinkimų išvakarėse, o tai, kaip žinia, buvo draudžiama.

Milicija išvaikė rinkimų išvakarėse dainuojančius studentus, o šiems teko slėptis visą naktį.<br>123rf. asociatyvi nuotr.
Milicija išvaikė rinkimų išvakarėse dainuojančius studentus, o šiems teko slėptis visą naktį.<br>123rf. asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alfreda

Feb 13, 2014, 3:53 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 8:56 AM

Tada ir prasidėjo - suvažiavo milicininkai su šunimis, ėmė tempti į mašinas, suėmė ir kelis užsieniečius studentus. Mes tolėliau susispietę ėmėm dainuoti dainas apie Lietuvą... Buvom išvaikyti.

Mes bijojom grįžti į bendrabutį ir visą naktį vaikštinėjom mieste. Bijojom grįžti dar ir dėl to, kad bendrabutyje gyveno studentai teisininkai, kurie dirbo tam tikrą darbą. Dabar, beje, kai kurių pavardės yra gerai žinomos, bet ši istorija - ne apie tai. Balsuoti, žinoma, nėjom.

Tie, kurie įkliuvo, buvo pašalinti iš universiteto, vienas draugas, nuėjęs paimti bičiulio akordeono, taip pat buvo pašalintas, nes tuometinis prorektorius tuometinis, švelniai tariant, griežtumu.

Ilgai dar gyvenom bijodami, ar kas nepaaiškės ir nenukentėsim. Žinoma, apie tai niekur nebuvo nei kalbama, nei rašoma.

Šiuos įvykius prisimenu ir su nostalgija - jaunystė, draugai, romantika, ir, suprantama, su nuoskauda.

***

O ką jūs blogiausio / geriausio atsimenate iš Tarybų Lietuvos? Portalas lrytas.lt ir KNYGOS.LT kviečia dalyvauti rašinių konkurse ir laimėti net 5 A.Užkalnio knygas su jo autografu!

Ką daryti? Aprašykite, ką blogiausio (arba priešingai - geriausio) prisimenate iš Tarybų Lietuvos? Ką norite pamiršti, o gal priešingai - nenustojate ilgėtis? Kokios situacijos / nuotykiai / kuriozai susiję su tais laikais?

Jūsų istorijų, parašytų tvarkinga lietuvių kalba iki vasario 21 dienos laukiame adresu bendraukime@lrytas.lt arba įkeliant čia. Jeigu tik turite - prisekite ir tuos laikus menančių nuotraukų.  5 įdomiausių istorijų autorius paskelbsime vasario 24 dieną.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.