Šiurpus sapnas pakeitė žurnalistės gyvenimą

Ilgos tamsios naktys, trumpos niūrios dienos – jeigu ne darbas ir ne reikalai, ko gero, iš viso neišliptumėte iš lovos? Tačiau net ir tamsiausias laikas kartais būna nuspalvintas itin ryškiomis spalvomis – šias spalvas suteikia sapnai. Iškilę iš pasąmonės, atsiųsti iš dvasių pasaulio – kas supaisys?

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-01-12 11:12, atnaujinta 2018-01-16 08:55

„Sapnus esame įpratę vertinti kaip kažką netikro, kaip tikrovės priešingybę. Tačiau sapnai yra dalis mūsų gyvenimo – ir tai ne tik tas trečdalis, kurį per savo gyvenimą pramiegame. Tai – mūsų vidinės būsenos atspindys, mūsų pačių laiškai sau, įspėjimai, patarimai, kartais netgi pranašystės“, – aiškino žurnalistė ir rašytoja Jurgita Noreikienė, neslepianti, kad jos naujos knygos „Tikėjimo dugnas“ postūmiu tapo ne kas kita, o jos pačios susapnuotas sapnas.

„Sapnavau baltą grubų audeklą – paklodę ar užuolaidą. Ir ant to audeklo išryškėjo lyg vandeniu sulaistytos dėmės – didžiosiomis raidėmis buvo užrašytas žodis „PADĖK“. Nubudau kaip reikiant sutrikusi. Jeigu būčiau prietaringa, ko gero, būčiau turėjusi lėkti už ką nors iš mirusių artimųjų užpirkti mišių. Bet aš esu iš tų skeptikų, kurie nemano, kad per sapną su tavimi gali bandyti susisiekti kas nors, išskyrus tave patį“, – pasakojo žurnalistė.

Sapnas jai niekaip neišėjo iš galvos.

„Na gerai – savo pagalbos prašau aš. Kokia aš? Aš iš ateities? Aš iš dabarties? Ką aš turiu padaryti, kad sau padėčiau?“ – pusiau rimtai, pusiau juokais svarstė ji.

Ir taip mintyse susidėliojo ištisa istorija, sugulusi į knygą – šiek tiek mistiška, šiek tiek bauginanti, lyg pasaka be galo, apsukanti ratą iš savo pabaigos į pradžią, galų gale paaiškinant, ką reiškė pagrindinei herojei prisisapnavęs sapnas, nuo kurio ir prasideda knyga.

„Aš savo pačios sapną sudėjau į knygą, padariau savo herojės sapnu. Mano sapnas lyg stichiška jėga įsiveržė į mano gyvenimą, pakeitė mano tikrovę – per jį netikėtai atsirado mano antroji knyga. Išsipildė tai, ko savęs prašiau per sapną – aš padėjau sau, suteikdama būtį naujam kūriniui“, – dėstė J.Noreikienė.

Neabejojame, kad ir jums yra tekę susapnuoti sapną, kurio neįmanoma pamiršti. Galbūt jis buvo toks ryškus, toks sukrečiantis, jog lydi per gyvenimą greta prisiminimų iš tikrovės? O gal sapnas išpranašavo būsimą įvykį, įspėjo apie gresiančią nelaimę? Gal sapne sutikote žmogų, kuris vėliau iš tiesų tapo svarbiu jūsų gyvenime?

Pasidalinkite savo istorijomis ir laimėkite prizą, kuriuo neteks nusivilti – intriguojantį ir dėmesį prikaustantį naująjį J.Noreikienės romaną „Tikėjimo dugnas“.

Knygą išleido bei konkurso prizus įsteigė leidykla „Baltos lankos“.

Konkurso sąlygos ir taisyklės:

* Konkurso rašinį turi sudaryti ne mažiau kaip 150 žodžių. Rašinį įvertins redakcija ir priims sprendimą dėl publikavimo.

* Rašinių lauksime el. paštu, kurio adresas – bendraukime@lrytas.lt

* Konkurso dalyviais tampa tie asmenys, kurių rašiniai publikuojami.

* Jūsų rašinių lauksime visą sausį ir vasarį.

* Kovo mėnesį paskelbsime net 5 konkurso „Ryškiausias tavo gyvenimo sapnas“ nugalėtojus.

* Nugalėtojus rinks leidykla „Baltos lankos“, knygos autorė J.Noreikienė ir redakcija.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.