Šypsenos pokyčių laimėtojas: „Mane palaiko ne dėl negalios“

„Džiaugiuosi, kad nuo šiol mano šypsena atrodys daug patrauklesnė aplinkiniams. Noriu padėkoti tiems žmonėms, kurie mane palaikė. Nors sulaukiu komentarų, kad žmonės mane palaikė dėl neįgaliojo vežimėlio, tačiau manau, kad pavergiu savo energingumu, iniciatyvumu ir pozityvumu, o ne savo negalia“, – sako šypsenos pokyčius laimėjęs Erikas Jonas Jankauskas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 21, 2015, 2:31 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 10:34 AM

Portale lrytas.lt kelias savaites vyko konkursas, kuriame klinikos „Grožio chirurgija“ odontologai ieškojo reklaminio veido tinklapiui Balti.lt. Iki konkurso šio tinklapio žvaigžde buvo dainininkė Natalija Bunkė.

Socialiniame tinkle konkurso dalyviai agitavo savo draugus balsuoti už juos ir padėti laimėti pagrindinį prizą – šypsenos pokyčius. Patyrusi dantų technikų, burnos higienistų ir odontologų komanda iš daugiausia internautų balsų surinkusių dalyvių išrinko įsimylėjėlių porelę – Indrę ir Vilmantą. Tačiau su laimėtojais susisiekti nepavyko. Visgi projektas klinikai buvo ypatingas tuo, kad tarp dalyvių buvo pastebėtas žmogus, kuriam reikalinga pagalba bet kokiu atveju, reikšmingai pakeisianti jo gyvenimo kokybę.

„Projekto paskutiniame etape ketinome susitikti ir gyvai pakonsultuoti projekto nugalėtojus, kurie sulaukė didžiausio interneto vartotojų palaikymo, kad įvertintume, kuo galime jiems padėti. Tai buvo du dalyviai: Indrės ir Vilmanto porelė bei Erikas Jonas. Tačiau susisiekti su porele nepavyko, atsakymo laukėme pusantro mėnesio – daugiau nei buvo numatyta. Nusprendėme padėti Erikui Jonui, kuris atkakliai siekia savo svajonių. Tikimės, kad pagražinus šypseną, jam atsiras dar daugiau įkvėpimo įgyvendinti savo gyvenimo tikslus“, – teigia klinikos „Grožio chirurgija“ odontologė Rūta Abloževičienė.

Klinikos specialistus sujaudino vieno aktyviausių konkurso dalyvių – Eriko Jono Jankausko – istorija. Nuo vaikystės neįgaliojo vežimėlyje sėdintis vaikinas teigė, kad gyvenime jam nuolat tenka susidurti su aplinkinių keliamais išvaizdos standartais, kurie verčia jaustis nepilnaverčiu: „Labai ilgai svajoju apie gražesnę šypseną. Nors ir sulaukiu piktų komentarų, kreivų žvilgsnių, visuomet stengiuosi gyventi pozityviai. Tikiu, kad mano negalios galima nepastebėti tuomet, kai plačiai šypsausi. Neslėpsiu, matant spindinčias kitų žmonių šypsenas, mane apima baltas pavydas. Vis pasvajoju, kad ir pats tokią kada nors turėsiu ir plačiai išsišiepęs sulaužysiu barjerus, skiriančius mane ir aplinkinius.“

Klinikos „Grožio chirurgija“ specialistai, sužinoję apie tokią gyvenimo patirtį turintį konkurso dalyvį, neabejodami išrinko jį konkurso nugalėtoju, kuomet per ilgą laiką nepavyko susisiekti su Indre ir Vilmantu. Socialiai atsakinga klinika nusprendė padėti vaikinui įgyvendinti jo svajonę – patobulinti šypseną. Kokie pokyčiai bus atlikti E.J.Jankauskui, artimiausiu metu bus galima pamatyti specialiai portalui lrytas.lt parengtame video siužete.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.