10 operacijų iškentusi moteris: žinau, kas ištraukė iš mirties

Noriu papasakoti savo išgyvenimus. Viskas prasidėjo nuo to, kai mirė mane užauginęs tėvas. Jis nebuvo mano biologinis tėtis, bet mane augino nuo gimimo ir labai mylėjo. Mano mažesnė sesuo pavydėjo ir ne karta pasakė: „Čia ne tavo tėtis!“.

O kaip per operaciją man buvo sustojusi širdis esu įsitikinusi, kad mane sugrąžino atgal prosenelė.<br>V.Balkūno nuotr.
O kaip per operaciją man buvo sustojusi širdis esu įsitikinusi, kad mane sugrąžino atgal prosenelė.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rita

Jan 23, 2015, 11:46 AM, atnaujinta Jan 15, 2018, 6:26 AM

O prasidėjo viskas nuo to, kai sapne jis pasiskundė, kad jo kapo nelanko jaunesnis brolis. Tuo metu jis tarnavo armijoje, jau 3–ejus metus. Aš jam pažadėjau – kai grįš – būtinai aplankys. Ir viskas, tas sapnas buvo toks tikroviškas.

Tiesiog mane aplankydavo toks jausmas, kad mane kažkas saugo. Paskui prasidėjo mano kančių virtinė. Per 15 metų padarė 10 operacijų ir prieš kiekvieną sveikatos sutrikimą sapnuodavau tėtį, jis tiesiog perspėdavo mane, todėl žinodavau, kad nieko gero nereikia nelaukti.

Pora kartų reikėjo važiuoti į Klaipėdą su reikalais – negalėjau atidėti, tiesiog iš gatvės į operacinę. Tas pats atsitiko, kai į Panevėžį išvykau. Vaikai net pajuokavo, kad galiu negrįžti. Taip ir atsitiko – vėl operacinėje atsidūriau. Teta sekmadienį nuvedė į ligoninę pasikonsultuoti, kadangi buvo pažįstama su gydytoju. Tuo metu poliklinika nedirbo. O jis pajuokavo, kad iki Klaipėdos nenuvažiuosiu. Tada mane ryte išoperavo.

Jau 13 metų nesergu ir tėčio nesusapnavau daugiau. Mūsų šeimoje ne vien su manimi taip atsitinka. Dvi mano dukros gyvena Ispanijoje, o mano mama – jų močiutė – mirė prieš šešetą metų. Tai jos man papasakojo, kad jas saugo baba. Pati baba apie tai pasakė sapnuose.

O kaip per operaciją man buvo sustojusi širdis esu įsitikinusi, kad mane sugrąžino atgal prosenelė. Taip aiškiai ir tikroviškai mane stvėrė iš tunelio išlekiančią. „Vaikali, tau dar ne ciesas, tavo vaikai dar maži, tu dar suspėsi“ – taip aiškiai žemaitiškai pasakė ji. O aš irgi girdžiu lyg sapne gydytoja sako: „Ačiū Dievui, sugrįžo“.

Man buvo keista, senelė mirė 27 metų, kai mano mamai buvo vos ketveri. Tačiau aš aiškiai žinojau, kad tai ji. Peržiūrėjau albumus ir mačiau jos nuotraukas, nors mūsų giminėje yra ir daugiau mirusių.

Auginu 7 vaikus, man 51 metai. Per savo trumpą gyvenimą patyriau daug, čia tik dalis išgyvenimų. Gal visa tai kada nors suguls į knygą.

Jūs taip pat galite dalyvauti konkurse  “Ryškiausias tavo gyvenimo sapnas“ ir laimėti Jurgitos Noreikienės romaną „Tikėjimo dugnas“. Skaitykite konkurso sąlygas čia.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.