Krepšininkui Robertui Javtokui nuo įtampos dyla dantys

Kauno „Žalgirio“ puolėjas Robertas Javtokas ryžosi pradėti dantų gydymą. Dėl nuolat patiriamios įtampos treniruočių ir varžybų metu bei žaidimo stipriai sukandus dantis, sportininkas pradėjo griežti dantimis miegodamas.

Robertas Javtokas – vienas iš projekto „Atspėk, kurios žvaigždės šypsena“ dalyvių.<br>Stop kadras
Robertas Javtokas – vienas iš projekto „Atspėk, kurios žvaigždės šypsena“ dalyvių.<br>Stop kadras
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 27, 2015, 12:04 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 11:12 PM

Daugelis žmonių, besisukančių įtempto gyvenimo ritmu, nepastebi turintys šią problemą. Tačiau, negydant dantų griežimo, dantys pradeda dilti, sumažėja, o laikui bėgant žmogui prasideda įvairios žandikaulio bėdos.

„Dėl nuolatinio streso aikštelėje miegodamas šiek tiek griežiu dantimis, tad ryžausi susitvarkyti juos ir išspręsti šią problemą. Man bus pagamintos kapos su kuriomis galėsiu žaisti ir miegoti taip apsaugodamas dantis. Nors reikšmingų vizualių pakitimų ir nesimato, tačiau dantys dabar yra tvarkingi ir pats jaučiuosi dėl to geriau“, – sako R.Javtokas.

Krepšininkas dantis nusprendė tvarkytis klinikoje „Grožio chirurgija“, įsikūrusioje Kaune – mieste, kuriame sportininkas treniruojasi. Šios klinikos dantų specialistai – „Žalgirio“ krepšinio komandos odontologai, tad joje dažnai galima sutikti komandos aukštaūgius.

R.Javtokui buvo atliktas dantų plombavimas mikroskopu, taip pat – sąkandžio pakėlimas, kurį reikėjo atlikti dėl nudilusių dantų.

„Jei dantys būtų dilę toliau, jie ne tik pasidarytų trumpesni, vizualiai negražūs, bet ir dar labiau pažemėtų paciento sąkandis, o tai laikui bėgant keltų problemų žandikaulio sąnariui. Taigi, Robertui pagal nudilusių dantų formą laboratorijoje bus pagaminta forma, kurios pagalba dantys bus atstatyti“, – pasakojo klinikos odontologė Rūta Abloževičienė.

Klinika įsigijo mikroskopą, kurio pagalba šiuolaikiniam odontologui – neįkainojama. Krepšininko atveju, odontologė mikroskopu lengvai pastebėjo mažus dantų įtrūkimus, kurių pats pacientas ir net gydytoja galėjo nepastebėti ilgą laiką.

„Neturiu odontologų baimės, tačiau negaliu pasigirti pavyzdinga dantų priežiūra. Nors mano artimi giminaičiai – odontologai, tačiau pats į gydytojo kėdę guluosi tik kai pradeda skaudėti dantis. Vis tik griežimas dantimis buvo bėda, kurią jaučiau, bet nekreipiau daug dėmesio“, – prisipažino garsus krepšininkas.

Kaip ir Simona Nainė, krepšininkas netikėtai užmigo odontologės kėdėje. Vyras juokėsi, kad jei pacientas užmiega procedūros metu, tai gydymo procesas tikrai neskausmingas.

„Atidžiai renkuosi sveikatos priežiūros specialistus, o ši klinika man patinka dėl malonaus aptarnavimo ir kokybiškų paslaugų“, – pagyrų klinikai negailėjo krepšininkas.

Robertas Javtokas – vienas iš projekto „Atspėk, kurios žvaigždės šypsena“ dalyvių. Projekto metu klinikos „Grožio chirurgija“ specialistai šalina populiarių šalies garsenybių šypsenų defektus, o internetinės televizijos lrytas.tv žiūrovai kas savaitę yra kviečiami spėlioti, kieno šypsena buvo tobulinama ir galės laimėti 60 eurų vertės čekį klinikos „Grožio chirurgija“ odontologų paslaugoms įsigyti.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.