Sūnus tapo asmeniniu treneriu ir pakeitė mamą neatpažįstamai

Iki 20 metų buvau liesa. Tokia liesa, kad net svajojau sustambėti. Valgiau viską, ką norėjau ir kiek norėjau. Tačiau stambėti pradėjau tik 30-ies, jau pagimdžiusi 3 vaikus. Iš pradžių tai neatrodė problema, nes stora nesijaučiau. Tačiau po 35-erių procesas įgavo pagreitį.

D.Mudėnienė prieš pradedant rimtai sportuoti ir dabar. Nuotraukas „iki“ ir „po“ skiria 15 kilogramų.<br>D.Mudėnienės nuotr.
D.Mudėnienė prieš pradedant rimtai sportuoti ir dabar. Nuotraukas „iki“ ir „po“ skiria 15 kilogramų.<br>D.Mudėnienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dalia Mudėnienė

May 13, 2015, 12:51 PM, atnaujinta Jan 3, 2018, 11:58 PM

Iki 20 metų buvau liesa. Tokia liesa, kad net svajojau sustambėti. Valgiau viską, ką norėjau ir kiek norėjau. Tačiau stambėti pradėjau tik 30-ies, jau pagimdžiusi 3 vaikus. Iš pradžių tai neatrodė problema, nes stora nesijaučiau. Tačiau po 35-erių procesas įgavo pagreitį.

Kasmet priaugdavo po keletą kilogramų. Ko tik neišbandžiau – ir dietas, ir liekninamuosius preparatus, ir arbatas... Skaičiavau kalorijas, mėnesį net laikiausi mažo kaloringumo dietos, suvartodavau tik 800 kcal per dieną. Nuo dietų pasidarydavau pikta ir nelaiminga, jokie preparatai neveikė, o nuo arbatos suviduriavau pačioje netinkamiausioje vietoje.

Mano svoris svyravo 5–8 kilogramais, po kiekvienos dietos pasidžiaugdavau porą mėnesių, ir vėl svoris grįždavo „su procentais“. Bandžiau ir judėti – vakarais bėgiodavau, pradėjau šokti pilvo šokius. Tačiau ir tai menkai padėjo. Jaučiausi bjauri ir nelaiminga.

Tuomet suvokiau, kad metas keisti gyvenimo būdą. Nes graži figūra – tai nelengvo darbo rezultatas. Kiek įdėsi triūso, toks ir bus rezultatas. Kai 15 metų sūnus susižavėjo kultūrizmu ir pradėjo lankyti sporto klubą, nusprendžiau prie jo prisidėti.

Taigi ėmiau sportuoti treniruoklių salėje, nes „bandos“ sportas ne man. Sportuoju jau treti metai 3–4 kartus per savaitę po 1 val. Džiaugiuosi rezultatu ir neketinu sustoti. Sūnus tapo mano asmeniniu treneriu. Tomis dienomis, kai nesportuoju, vakarais einu pasivaikščioti. Greitu žingsniu nueinu 4–7 km.

Aš, nepaisydama rekomendacijų, pasirinkau kiek kitokį kelią. Visi sako, kad pirmiausia reikia susireguliuoti mitybą ir intensyviai treniruotis su nedideliais svoriais. Aš mitybos drastiškai nepakeičiau, tik ėmiau valgyti mažiau ir visiškai atsisakiau alkoholio.

Sportavau su nemažais svoriais, taigi po poros mėnesių ėmė augti raumenukai. Tuo metu svoris ne krito, bet didėjo, nes raumenys sveria daugiau už riebalus. O paskui įvyko ilgai lauktas stebuklas – raumenukai pradėjo „valgyti“ mano riebalus, formos gerokai pagražėjo, kūnas sutvirtėjo.

Dabar raumenų masės nebeauginu, tik palaikau tonusą, taigi jau metus sportuoju ne taip intensyviai. Ir valgau viską! Kartą du per savaitę net saldainius ir bandeles. Taigi esu soti ir savim patenkinta. Žinoma, dar būtų ką tobulinti, bet man to nereikia. Nes vyresnio amžiaus moterims derėtų nepamiršti, kad moters organizmas estrogenų atsargas kaupia liemens ir klubų srities riebaluose. Taigi reikia palikti bent 2–3 cm, kad senatvėje neprisišauktumėte osteoporozės.

Be to, kad esu patenkinta savo formomis, sulieknėjus pagerėjo ir sveikata. Dingo stuburo problemos, tapau fiziškai stipresnė. Būdama 17 metų padarydavau 10 prisitraukimų ant skersinio, dabar padarau 14–15. Ne kiekvienas vyras tiek sugeba, o man jau greitai 45-eri, išauginau 3 sūnus ir jau turiu anūkėlį.

Draugės mane vadina „supermočiute“. Be to, sportas – geros nuotaikos užtaisas. Kad ir bjauriausios nuotaikos išeinu sportuoti, grįžtu puikiai nusiteikusi. Neigiamos emocijos tiesiog sudega. Beje, neseniai laimėjau vienos TV organizuotą konkursą sportuojantiems. Smulkmena, bet smagi.

Toms, kurios skundžiasi laiko stoka: tai tik išsisukinėjimas. Visos mes turime 24 valandas per parą. Visos iš darbų grįžtame pavargusios, visos turime buitį. Tereikia motyvacijos ir tinkamai išsidėlioti prioritetus. Man svarbiau vakarais pasportuoti, negu smaksoti prie televizoriaus.

Ir meskit lauk visą šlamštmaistį! Jokių pusfabrikačių, jokių dešrelių, jokių greito maisto restoranų! Gaminkitės maistą namie. Tikrą maistą iš tikrų produktų. Be jokių emulsiklių, modifikuotų krakmolų, hidrintų riebalų, gliutomatų ir kito blogio. Jūs ne šiukšlių dėžė ar cheminių atliekų saugykla. Gerbkite savo kūną, ir jis jums atsidėkos.

Kad būtumėte lieknos, reikia tik vieno paprasto dalyko – nesuvalgyti daugiau, nei galite „išjudėti“. O judėti būtina. Juk anksčiau žmonėms tekdavo labai daug judėti, kad gautų sočiai pavalgyti. Vien ribodamos maistą ar besilaikydamos dietų gražios nebūsite. Kai krinta svoris, pirmiausia jis krinta raumenų sąskaita.

Gamta taip jau sutvarkė, kad riebaliukai skirti atsargoms, badmečiui išgyventi. Ir tos atsargos oi kaip gerai apsaugotos!

Neturiu daug „storulės“ nuotraukų, nemėgau savo kūno, taigi fotografuotis vengdavau. Nuotraukas „iki“ ir „po“ skiria 15 kilogramų. Ne tiek ir daug. Tačiau svarbiausia ne svoris, bet forma, tiesa? Būkite lieknos!

Jūs taip pat galite dalyvauti konkurse  “Mano lieknėjimo paslaptis“ ir laimėti kilo.lt/"="">kilo.lt/"" target="_blank">Kilo.lt mitybos ir sporto specialistų konsultacijas internetu, kurios padės patobulinti kūno linijas. Taip pat ir naujuosius KILO kokteilius, padėsiančius kontroliuoti jūsų kūno svorį. Skaitykite konkurso sąlygas čia.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.