Draugo mesta replika privertė susimąstyti apie savo figūrą

Mano lieknėjimo istorija prasidėjo  2013 metų vasarį. Vienas labai geras mano draugas leptelėjo: „Jovita, tu labai stora.“ 

Svėriau 83 kilogramus, bet po tokių skaudžių žodžių susiėmiau ir per pusmetį atsikračiau 25 kilogramų.<br>Skaitytojos nuotr.
Svėriau 83 kilogramus, bet po tokių skaudžių žodžių susiėmiau ir per pusmetį atsikračiau 25 kilogramų.<br>Skaitytojos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jovita Stanionienė

May 14, 2015, 1:19 PM, atnaujinta Jan 3, 2018, 8:48 PM

Šie draugo žodžiai buvo svarbūs man todėl, kad susitikome po daugiau nei 10 metų. Vis dar jutau, kad jis man yra svarbus. Širdelėje truputį ruseno meilės ugnelė, kuri įsižiebė dar studijų laikais.

Taip, aš buvau stora, svėriau 83 kilogramus. Buvo sunku rasti sau tinkamų drabužių, rengdavausi kaip pagyvenusi moteriškė, pasipuošti neturėjau kuo. Nuotraukose atrodydavau baisiai, bet po tokių skaudžių žodžių susiėmiau. 

2013 metų vasarį svėriau 83 kilogramus, o tu pačių metų liepą jau 58 kilogramus. Savo mitybą labai pakeičiau. Visiškai atsisakiau  alkoholio, nors nebuvau jo mėgėja, bet net švenčių metu jo nebevartojau. Taip pat nebevalgiau miltinių patiekalų, saldumynų bei bulvių. Išgerdavau po 1,5 litro vandens per dieną. Stengdavausi nuo 18 valandos nebevalgyti, nebent, kai labai norėdavosi, suvalgydavau kokią nors daržovę.

Pagrindinis mano maistas buvo pilno grūdo juoda duona, grikiai, varškė, kiaušiniai, salotos, daržovės, iš vaisių valgiau tik obuolius, taip pat mėgstamus šaltibarščius.

Taip pat kiekvieną dieną pradėjau sportuoti. Kasdien dviračiu numindavau po 25 kilometrus. Kartais per dieną net ir 70 kilometrų nuvažiuodavau. 

Su kiekviena diena jaučiausi vis žvalesnė ir energingesnė. Pradėjau savimi pasitikėti, nepersivalgydavau, o kiekvieną rytą matydavau, kad svoris krinta. Širdis džiaugėsi iš laimės, kad aš galiu. Mano šūkis buvo: „Kai labai nori, tai ir gali.“

Svarbiausia, kad savo vaikučiams esu dabar pati gražiausia ir dabar kartais jie man sako: „Mamyte, atsimeni, kokia tu buvai stora, o dabar tokia graži.“

Šiuo metu taip pat prisižiūriu mitybą, kartais pasmaguriauju juoduoju šokoladu, žinoma, su saiku.

Numečiau per dvejus metus tiek daug nereikalingų kilogramų. Tiesa, šią žiemą priaugau 5 kilogramus. Šiek tiek liūdna, nes reikia jų atsikratyti. Manau, kad su KILO kokteiliais man tai pavyks.

Jūs taip pat galite dalyvauti konkurse  “Mano lieknėjimo paslaptis“ ir laimėti kilo.lt/"="">kilo.lt/"" target="_blank">Kilo.lt mitybos ir sporto specialistų konsultacijas internetu, kurios padės patobulinti kūno linijas. Taip pat ir naujuosius KILO kokteilius, padėsiančius kontroliuoti jūsų kūno svorį. Skaitykite konkurso sąlygas čia.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.