Mokyklai taip pat metas įžengti į XXI amžių

Dauguma Lietuvos mokyklų jau naudoja elektroninius dienynus, jau pradedama testuoti ir mokinių lankomumo fiksavimo, sistema, bet tas yra jau tiesiog būtina. Nes sunku įsivaizduoti, kad laikais, kai Lietuvos mokyklos turi prieigas prie interneto, ji vis pildo popierinius dienynus. Tik ar to užtenka? Mano nuomone, tikrai ne.

Mokyklai jau nebeužtenka vien interaktyvių lentų.<br>123rf. nuotr.
Mokyklai jau nebeužtenka vien interaktyvių lentų.<br>123rf. nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tomas Bilevičius

2012-10-15 16:31, atnaujinta 2018-03-16 02:29

Lietuvos mokyklos turėtų naudoti kuo daugiau elektroninių vadovėlių, pratybų, interaktyvių lentų bei klasių. Švietimo ministerija turėtų skirti kiekvienai mokyklai pinigų IT naujovėms. Nors mokytojai baidosi visų elektroninių naujienų, mano manymu, to neturėtų būti. Juk vaikai jau visai praranda motyvaciją mokytis, nes šiuolaikinės pamokos ir mokymo programos yra tikrai pasenusios.

Mūsų mokykla naudoja tik elektroninį dienyną, bet man atrodo, kad tai tiesiog beviltiška. Juk kiekvienam norėtųsi,  interaktyvių suolų ir lentų, kurios pačios tikrintų tavo klaidas, o ir mokytojams būtų mažiau darbų, kuriuos turėtų neštis ir taisyti namo.

Aišku, tai tiesiog yra mano idėjos, bet tikriausiai dauguma galvoja, koks būtų mokytojų darbas? Na, mokytojai ir liktų mokytojais, jie aiškintų, padėtų, galėtų patys taisyti klaidas. Mokytojams būtų daug paprasčiau valdyti klasę, jos darbą, tikrinti mokinių darbus.

Atkristų ir kontrolinių lapų spausdinimas, tai prisideda jau ir prie ekologijos. Mokytojai galėtų patys paruošti elektroninį kontrolinio darbo variantą.

Tad mano nuomonė apie IT technologijas Lietuvos mokyklose yra tiktai teigiama. Tai įdomu, ekologiška, lengviau, patogiau.

Mano viltys, kad Lietuva įžengs į XXI amžių taip, kaip įžengia ir kitos pasaulio šalys, yra stiprios. Tikiu, kad vieną dieną ir mūsų krašte atsivers IT mokymo pasaulis.

***

Tavo klasė taip pat išmani? Prisijunk prie socialinės kampanijos „Mokykla 2.0 ir pasidalink savo pasakojimu, patarimais ir vaizdais.

Kampanija „Mokykla 2.0“siekiame atkreipti dėmesį į Lietuvos mokyklose naudojamas naująsias technologijas ir paskatinti diskusiją tarp mokinių, jų tėvų ir mokytojų. Savo istorijas iki spalio 22 d. siųskite adresu bendraukime@lrytas.lt arba įkelkite čia.

Išmaniausių klasių laukia prizai - trys ekskursijos po naująjį „Microsoft“ biurą Vilniuje, žaidimų kompiuteriai „Xbox 360“ su judesius atpažįstančiu priedu „Kinect“, taip pat nauja interneto svetainė mokyklai, kurią sukurs „Webas.lt komanda.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.