Lietuvoje gyventi gera! Pasidalinkite įkvepiančiomis istorijomis apie savo šalį

Kitomis akimis pažvelgti į tai, kas galbūt įprasta ir savaime suprantama. Pamatyti kažką, ko neturi didesni ir galbūt turtingesni kaimynai. Kartu pasidžiaugti gerais dalykais šalyje, kurioje gimėme ir užaugome. Tai – nauja portalo lrytas.lt socialinė kampanija „Lietuvoje gyventi gera“, kviečianti skaitytojus dalintis savo istorijomis, įžvalgomis ir vaizdais.

Apsidairykime ir paklauskime patys savęs: kas mane džiugina savoje šalyje? Ką turiu unikalaus, geresnio, žavesnio nei kitų šalių gyventojai?<br>V. Balkūno nuotr.
Apsidairykime ir paklauskime patys savęs: kas mane džiugina savoje šalyje? Ką turiu unikalaus, geresnio, žavesnio nei kitų šalių gyventojai?<br>V. Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gabrielė Pečkaitytė

2013-03-11 08:44, atnaujinta 2018-03-10 05:54

Ar ne keista, kad apie tai, kuo turime didžiuotis, mums dažniau primenama iš užsienio? Kodėl mus būtinai turi pagirti koks svetimšalis, kad pastebėtume tai patys?

Antai „The New York Times“ neseniai paskelbė, kad Biržų kraštas su unikaliomis alaus gaminimo tradicijomis - viena iš nuostabių planetos vietų, kurias būtina aplankyti 2013 metais.

JAV mokslininkai paskelbė, kad Lietuva yra viena geriausių miškus prižiūrinčių valstybių, o štai „Lonely planet“, vadinamas nepriklausomų keliautojų biblija, Nidos kopas įtraukė į gražiausių pasaulio paplūdimių dešimtuką.

Pasaulyje esame matomi ir vertinami, tačiau patys to dažnai nepastebime. Dažniau matome ir kalbame apie tai, kas mūsų šalyje bloga, smerktina, nyku.

Apsidairykime ir paklauskime patys savęs: kas mane džiugina savoje šalyje?

Ką turiu unikalaus, geresnio, žavesnio nei kitų šalių gyventojai?

Kokie reiškiniai, permainos, vietos ar žmonės Lietuvą daro šalimi, kurioje gera gyventi?

Juk ir sociologai jau fiksuoja mažėjančius emigracijos mastus, o pernai į Lietuvą gyventi sugrįžo apie 20 tūkst. tautiečių.

Išeivių sugrįžimas į Lietuvą taip pat liudija – kažkada galbūt nepatraukliai atrodžiusi tėvynė vėl jiems turi ką pasiūlyti. Norime išgirsti šiuos žmones ir jų istorijas.

Skeptikai ir vėl burbės apie mažas pensijas ir dideles šildymo sąskaitas. Taip, gyvenimas nėra lengvas, bet tai nereiškia, kad sunkmetis galutinai atėmė lietuvių gebėjimą džiaugtis ir didžiuotis.

Šia socialine kampanija nesiekiame skiepyti sauso patriotizmo ar užsidaryti nuo to, ką gero mums siūlo atvirų sienų pasaulis.

Priešingai, tikimės, kad paskatinę pasididžiavimo jausmą savo tėvyne ir kitiems atrodysime kaip šalis, kurioje tikrai gyventi gera.

Laukiame jūsų istorijų ir vaizdų apie įvykius, reiškinius, pokyčius, vietas ir žmones adresu bendraukime@lrytas.lt, jas galite įkelti ir čia.

Ir visai nesvarbu, kur šiuo metu esate – Lietuvoje ar užsienyje. Galbūt niekada nebuvote išvykęs ir aiškiai žinote, kodėl jums čia gyventi gera.

O gal gyvenote užsienyje ir, įvertinęs Lietuvos privalumus ir teigiamus pokyčius, sugrįžote? Gyvenate užsienyje, bet čia liko kažkas, verčiantis jus ilgėtis gimtosios šalies?

Parašykite apie tai.

Įdomiausių istorijų autorių kiekvieną savaitę laukia „Bendraukime“ prizai. O kampanijos pabaigoje lrytas.lt kartu su projekto draugu „Švyturiu“ išrinks Didžiojo prizo laimėtoją, kuriam atiteks poilsis 4 asmenims prie jūros. Prizą įsteigė kampanijos draugas „Švyturys“.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.