Norvegijoje dirbanti lietuvė: „Tėvynės ilgesys stipresnis už bet kokius pinigus“

Gyvenu Norvegijoje pusantrų metų. Įgijau aukštąjį išsilavinimą Lietuvoje ir išvykau į Norvegiją padirbėti kaip ir daugelis jaunų žmonių - dėl didesnio atlyginimo. Lietuvoje neteko dirbti jokio darbo, o čia dirbu valytoja ir gaunu nemažą atlyginimą. Bet jaučiu, kad čia nesu savimi, negaliu džiaugtis šiuo gyvenimu. Visų pirma, todėl, kad niekas nepakeis gimtosios Lietuvos. Ten liko patys artimiausi man žmonės – tėvai, draugai, giminės.

Norvegijoje dirbančią lietuvę nuolat kankina tėvynės ilgesys.<br>123rf. asociatyvi nuotr.
Norvegijoje dirbančią lietuvę nuolat kankina tėvynės ilgesys.<br>123rf. asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vaida Aleknavičiūtė

Mar 13, 2013, 3:53 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 2:14 AM

Turiu galimybę išmokti norvegų kalbą, gauti gerą darbą pagal specialybę ir likti čia gyventi tikrai pasiturinčiai visą likusį gyvenimą. Tačiau jaučiu, kad nebegaliu čia būti, nesvarbu, kokį darbą dirbčiau, tėvynės ilgesys yra stipresnis už visus pinigus.

Jau dabar tvirtai žinau, kad noriu gyventi tik Lietuvoje. Nors ir negausiu didelio atlyginimo, bet nereikės kiekvieną dieną mintimis būti Lietuvoje, svajoti apie ją. Manau, kad žmogui reikia visko, o kad jis laimingas būtų – tiek nedaug.

Būdama Lietuvoje galėsiu džiaugtis nuostabiais, nepakartojamais keturiais metų laikais; didžiuotis kalbėdama lietuviškai ir su lietuviais; švęsti visas šventes su artimaisiais; atsikelti su šypsena žinodama, kad valgysiu patį skaniausią maistą, kurį turi Lietuva; dirbti mėgiamą darbą pagal įgytą specialybę.

Norvegija buvo pirmasis mano užsienis ir, tikiuosi, paskutinis. Už dviejų savaičių grįžtu į Lietuvą visam ir esu pati laimingiausia, nes Lietuvoje gyventi gera!

Šis tekstas – socialinės kampanijos „Lietuvoje gyventi gera“ dalis. Kampanijos tikslas - kartu pasidžiaugti gerais dalykais šalyje, kurioje gimėme ir užaugome. Laukiame jūsų istorijų ir vaizdų apie įvykius, reiškinius, pokyčius, vietas ir žmones adresu bendraukime@lrytas.lt, jas galite įkelti ir čia. Įdomiausių istorijų autorių kiekvieną savaitę laukia „Bendraukime“ prizai. O kampanijos pabaigoje lrytas.lt kartu su projekto draugu „Švyturiu“ išrinks Didžiojo prizo laimėtoją, kuriam atiteks poilsis 4 asmenims prie jūros. Prizą įsteigė kampanijos draugas „Švyturys“.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kaip Lietuvos pramonė atsilieps į gynybos programas?