Daug gražių arenų, bet gražiausios – Lietuvos

Esu krepšinio aistruolis, bet nemėgstu žiūrėti rungtynių per televizorių. Per tą stiklinį ekraną negaliu stebėti ir jausti tikrojo žaidimo, krepšininkų emocijų, šalia aikštės besiblaškančių trenerių pykčio, teisėjų darbo.

„Žalgirio“ arena Kaune. G. Šiupario nuotr.
„Žalgirio“ arena Kaune. G. Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Viliaus Džiugas

Mar 18, 2013, 10:46 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 7:32 PM

Bet labiau už žaidimą vertinu atmosferą arenoje. Tribūnų dydis, sirgalių dainos, triukšmas, kvapai, garsai, šviesos. Patogi kėdė, maistas, gėrimai. Man tai - gardžiausias skanaus pyrago kąsnis.

Ir šią gardaus pyrago gardžiausią dalį pasiūlo Lietuva. Nes būtent mūsų šalyje yra geriausios krepšinio arenos Europoje.

Ir tai nėra tušti žodžiai.

Dažnai vykstu į rungtynes „Siemens“ arenoje Vilniuje ar „Žalgirio“ arenoje Kaune. Išbandžiau tribūnas Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio ir Alytaus arenose.

Sunkios man vasaros be Lietuvos rinktinės, todėl teko stebėti rungtynes ne vienos šalies - Graikijos, Italijos, Ispanijos, Turkijos, Prancūzijos, Lenkijos, Balkanų valstybių – krepšinio tvirtovėje.

Beveik nė viena iš jų neprilygsta arenoms mūsų šalies miestuose. Sporto žavesys praranda spindesį, kai sėdi šiukšlėmis apibertose tribūnose Graikijoje, lipi nutrintais betoniniais laiptais į savo vietą arenoje Prancūzijoje, stebiesi arenos palubėse skrendančiais balandžiais Lenkijoje ar skaičiuoji aplaužytas plastmasines kėdes Ispanijoje.

Ir nė viena iš jų niekaip negali varžytis su didingumo įspūdžiu „Žalgirio“ arenoje, patogumu „Siemens“ arenoje (nuo tribūnų iki baro ar tualeto - trys minutės), jaukumu „Švyturio“ arenoje Klaipėdoje, skaniais kepsniais „Šiaulių“ arenoje ar originalumu Panevėžio „Cido“ arenoje.

Niurzgliai, kaip jiems ir priklauso, niurzga.

Stringa jų gerklėse pykčio gumulai - Lietuva prisistatė naujų arenų, kurios tapo bevertėmis po 2011 metų Europos krepšinio čempionato ir kurios klampina miestų savivaldybes į milijonines paskolas. Juk sumesta net 560 milijonų litų už arenas, kurios iš viso sutalpina „vos“ 38 tūkstančius sirgalių. Geriau tuos pinigus būtų skyrę pensijų didinimui, duobėtų gatvių lyginimui ar daugiabučių renovacijos paspartinimui.

Galbūt dar geriau – jei būtume kantresni, tie pinigai į naująjį baseiną būtų suplaukę ir tūkstančius naujų plaukimo perlų išskalavę. Tada nebeverktume, kad Lietuvoje nėra kur sportuoti, o sporto sąlygos visiems čia kraupios, tarsi atšiauriame Sibire.

Kad ir kaip ten bebūtų, kad ir kiek tai būtų kainavę, svarbiausia, kad padaryta, o ne tuščiai kalbėta. Be to, penkios gražios arenos geriau nei vienas statyti nepradėtas stadionas ar aptrupėjęs baseinas. O kaskart, sėdėdamas svečios šalies svečioje arenoje, giliai širdyje didžiuojuosi savo šalimi.

Šis tekstas – socialinės kampanijos „Lietuvoje gyventi gera“ dalis. Kampanijos tikslas - kartu pasidžiaugti gerais dalykais šalyje, kurioje gimėme ir užaugome. Laukiame jūsų istorijų ir vaizdų apie įvykius, reiškinius, pokyčius, vietas ir žmones adresu bendraukime@lrytas.lt, jas galite įkelti ir čia.

Įdomiausių istorijų autorių kiekvieną savaitę laukia „Bendraukime“ prizai. O kampanijos pabaigoje lrytas.lt kartu su projekto draugu „Švyturiu“ išrinks Didžiojo prizo laimėtoją, kuriam atiteks poilsis 4 asmenims prie jūros. Prizą įsteigė kampanijos draugas „Švyturys“.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.