Kas Lietuvoje geriau nei kitur? Mums nebūtina lygintis su kitomis šalimis

Kodėl Lietuvoje gyventi gera? Nežinia kodėl, bet pirma mintis, uždavus sau šį klausimą – kas Lietuvoje geriau nei kitur? Tačiau keletą dienų besinešiodama galvoje šį klausimą padariau išvadą, kad gėris nebūtinai turi būti lyginamas su kažkuo.

Valgai aviečių uogienę, kuri kvepia vasara, ir prisimeni, kaip kartu su mama ir sese kikendamos rinkome mažas uogas saulės atokaitoj ir grįžom įraudę, tarsi avietės.<br>123rf. asociatyvi nuotr.
Valgai aviečių uogienę, kuri kvepia vasara, ir prisimeni, kaip kartu su mama ir sese kikendamos rinkome mažas uogas saulės atokaitoj ir grįžom įraudę, tarsi avietės.<br>123rf. asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kristina B.

2013-03-20 09:06, atnaujinta 2018-03-09 16:26

Lietuvoje gera gyventi vien dėl to, kad gali ryte atsikėlus savo vaikams pasakyti „Labas rytas!”, kad gali užtepti juodą duoną sviestu, kad gali gerti pieną, kurį parsivežei iš savo mamos ir valgyti miško aviečių uogienę, kuri kvepia vasara, kai kartu su mama ir sese kikendamos rinkome mažas uogas saulės atokaitoj ir grįžom įraudę, tarsi avietės.

Lietuvoje gyventi gera, nes gali sustoti prie sodybos, kurios keliuko pakraštys žydi baltai baltai, ir paprašyti šeimininkės daigelio. Ir ji tau išraus kupstą besišypsodama, nors mato tave, ko gero, pirmą ir paskutinį kartą.

Lietuvoje gyventi gera, nes gali užsukti į mažą senamiesčio kepyklėlę ir pasakyti, kad nori tų pačių sausainiukų, o apskritaveidė mergina tau šypsosi ir net neklausia kiek.

Lietuvoje gyventi gera, nes gali susitikti su savo mylimais draugais sodyboje, skanauti keptas cukinijas iš savo daržo, valgyti obuolius nuo savo obelų, saujomis braukti serbentus nuo kekių ir pilti jas į burną.

Lietuvoje gyventi gera, nes gali atvažiuoti į savo gimtąjį mestą ir sutikti buvusius klasės draugus, kurių nematei kone 25-erius metus. Ir gali praeiti pro savo Mokytojo namą bei matyti jo siluetą – jau ne tokį jauną ir grakštų, bet tokį pat mielą ir savą, kad ir po daug metų.

Lietuvoje gyventi gera, nes gali važiuoti ilsėtis prie jūros 12 metų iš eilės pas tuos pačius žmones, kurie tave pasitinka su rūpesčiu ir šypsena, tarsi artimą, nors mato tik kartą metuose. Gera dėl to, kad gali vaikščioti pajūriu ir priversti smėlį dainuoti.

Lietuvoje gyventi gera, nes gali įkristi į margaspalvių lapų krūvą ir pajusti rudens kvapą bei brandą, kuri ateina kasmet, palikdama mumyse vis naują gėrį. O balta žiema savo šalčio dezinfekcija užtvirtina tai, kas susikaupė per spalvotąjį laikotarpį.

Lietuvoje gyventi gera. Man gera. Tikiuosi, kad ir daugumai kitų!

Šis tekstas – socialinės kampanijos „Lietuvoje gyventi gera“ dalis. Kampanijos tikslas - kartu pasidžiaugti gerais dalykais šalyje, kurioje gimėme ir užaugome. Laukiame jūsų istorijų ir vaizdų apie įvykius, reiškinius, pokyčius, vietas ir žmones adresu bendraukime@lrytas.lt, jas galite įkelti ir čia.

Įdomiausių istorijų autorių kiekvieną savaitę laukia „Bendraukime“ prizai. O kampanijos pabaigoje lrytas.lt kartu su projekto draugu „Švyturiu“ išrinks Didžiojo prizo laimėtoją, kuriam atiteks poilsis 4 asmenims prie jūros. Prizą įsteigė kampanijos draugas „Švyturys“.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.