Noriu grįžti gyventi į Lietuvą, bet...

Į Angliją iš Lietuvos išvykau 2009 metais. Ar noriu sugrįžti į Lietuvą? Tikrai taip! Bet negaliu, nes turiu trejų metų dukrytę.

Lietuvoje buvau laiminga. Tačiau kad ir koks laimingas esi, valgyt nori ir mokesčius mokėti reikia - neužteks nusišypsoti gi.<br>I. Budzeikaitės asociatyvi nuotr.
Lietuvoje buvau laiminga. Tačiau kad ir koks laimingas esi, valgyt nori ir mokesčius mokėti reikia - neužteks nusišypsoti gi.<br>I. Budzeikaitės asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vita Versockienė

Jun 28, 2013, 4:07 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 3:02 AM

Anglijoje aš turiu darbą, nuomojuosi namą ir vis pagalvoju, kaip būtų gera grįžti į tėvynę savo... Nenoriu Anglijoje pasenti, nors joje ir galimybės didesnės. Be to, Lietuvoje ir švietimas geresnis nei Anglijoje. Gaila, dukra lietuviškai labai sunkiai šneka, o angliškai – jau puikiai.

Tačiau kai tik pradedu labiau galvoti apie grįžimą į Lietuvą, sakau „stop“. Ką aš ten veiksiu? Kur gyvensiu? Kaip, būdama vieniša mama, išlaikysiu savo vaiką, sumokėsiu už darželį, mašinos draudimą, telefoną, internetą, iš ko nuomą mokėt? O ir mokesčiai už patarnavimus nežmoniški... Tai ko man ten grįžt? Kad gaudama 800 litų algą savo vaikui ateitį sugadinčiau?

Buvau grįžusi į Lietuvą pusei metų, bandžiau kabintis į gyvenimą. Bet tai beprasmiška, žiemą mokesčiai pjauna, niekas uždirbti neduoda.

Jūs paprasčiausiai palyginkite minimalų atlyginimą Lietuvoje ir Anglijoje ir dėkit kainas vienas prie vieno. Anglijoje minimalus atlyginimas – 800 svarų, o Lietuvoje – 1000 litų. Anglijoje duona kainuoja 89 pensus, o Lietuvoje – apie 3 litus. Štai jums ir atsakymas. Pati valdžia mums išvarė. Mes žmonės, mes norime gyventi geriau!

Mano mama, sesuo irgi yra Anglijoje, bet Lietuvoje likęs tėtis, draugai. Ir vis dėl to gi gimiau aš ten, augau, baigiau mokyklą, išsilaikiau teises, pirmąją savo mašiną nusipirkau. Tiek daug prisiminimų kiekviename kampelyje. Iš tikrųjų aš Lietuvoje labai laiminga buvau.

Tiesiog kad ir koks laimingas esi, valgyt nori ir mokesčius mokėti reikia - neužteks nusišypsoti gi.

Aš žinau, kad bėgdama iš Lietuvos pasirinkau lengviausią variantą. Aišku, taupau pinigėlius, labai noriu įsigyti būstą Lietuvoje ir, kai turėsiu savo namus, grįžti į Lietuvą. Bet tai bus labai negreitai.

Šis tekstas – socialinės kampanijos Kaip gyveni, pasaulio lietuvi“ dalis, kuria siekiame atidžiau pažvelgti į emigraciją ir suprasti, kuo gyvena išeivijos lietuviai. Kviečiame pasidalyti savo išvykimo ir gyvenimo užsienyje istorija bei pasidalyti nuomone apie tai, kas rūpi visiems – emigracija. Jūsų istorijų laukiame adresu bendraukime@lrytas.lt, jas galite įkelti ir čia.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.