Gėlių lietus Baltijos kelyje pravirkdė tremtinę

Nors gyvenu Utenoje, bet Baltijos kely stovėjau Panevėžio kelio atkarpoje. Svečiavausi tądien pas savo dėdienę Panevėžyje. Atsimenu tos dienos spalvas, atrodo, net kvapą... Tokių švytinčiais veidais lietuvių – tiek daug vienoje vietoje – tikrai daugiau neteko matyti.

Kai iš praskrendančio lėktuvo pabiro gėlių lietus, pamačiau, kaip mano giminaitės veidu ritasi ašaros...<br>Archyvo nuotr.
Kai iš praskrendančio lėktuvo pabiro gėlių lietus, pamačiau, kaip mano giminaitės veidu ritasi ašaros...<br>Archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Regina Stundienė

Aug 23, 2013, 12:10 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 7:08 PM

Kai iš praskrendančio lėktuvo pabiro gėlių lietus, pamačiau, kaip mano giminaitės veidu ritasi ašaros... Supratau kodėl – ji paauglė mergaičiukė su ūkininkais tėveliais buvo ištremta į Sibirą. Prisiminiau kaip pasakojo, jog reikėdavo kasdien nušluoti kelis kilometrus geležinkelio: taip buvo „ugdomas“ lietuvių darbštumas – pasityčiojant iš įgimtojo mūsų žmonių bruožo - darbštumo.

Ašaros ritosi, ji jų nešluostė, atrodė, kad ji nori išplauti anųjų laikų patirto pažeminimo gėlą... O anksti ryte, gerą atkarpą keliaudama pėstute į autobusų stotį, pamačiau Baltijos kelio savotišką simbolį: lyg ilgas rožinis gatvės viduriu driekėsi nuvarvėjusių žvakių vaško siūlė, tarsi padalinusi mąstymą iki rankų gyvosios grandinės Baltijos kely ir po jo...

Galbūt ši diena susijusi ir su jums asmeniškai svarbiu įvykiu? Papasakokite. O galbūt norite pasidalinti savo mintimis apie Baltijos kelio reikšmę? Lauksime. Rašykite mums bendraukime@lrytas.lt arba įkelkite čia.

Nuotraukų iš Baltijos kelio galeriją galite pažiūrėti čia.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Seimo opozicijos komentarai apie Vyriausybę ir gynybos finansavimą