Merginai iš Dembavos: „Tegul kiekviena Tavo kančios sekundė virsta gėriu kiekviename mūsų“

Šiandien leiskime Temidei dirbti savo darbą. Nors galime eiti lengvu keliu, polemizuoti ir ieškoti kaltų, svaidytis įžeidimais, piktintis neveikiančia sistema, vadovautis bandos principais ir smurtą gesinti smurtu, bet kokia kaina siekti revanšo, šiandien geriau žvelkime į tai iš visuomenės vidinės perspektyvos ir galvokime, ką galime pakeisti.

Kiekvienas mūsų savyje privalo pagalvoti apie tai, ką iškenčia ir jaučia betikslį smurtą, bei prievartą patiriantis žmogus.
Kiekvienas mūsų savyje privalo pagalvoti apie tai, ką iškenčia ir jaučia betikslį smurtą, bei prievartą patiriantis žmogus.
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius

Sep 22, 2013, 8:51 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 10:25 PM

Kiekvienas mūsų savyje privalo pagalvoti apie tai, ką iškenčia ir jaučia betikslį smurtą, bei prievartą patiriantis žmogus. Kaip per akimirką sudužta svajonės ir norai. Kaip aukai sugrąžinti pasitikėjimą kitais, o svarbiausia - pačia savimi? Kaip sugrąžinti šypseną prievartą patyrusiai moteriai, kuri daugiau nenori šypsotis? Kaip vėl suteikti pusiausvyrą ir saugumo jausmą? Kaip iš naujo įpūsti malonumą gyventi? Kaip padėti aukai iš naujo pajusti savo vertę? Kokia yra patirtos kančios kaina?

O aritmetika paprasta. Psichologiniai potyriai neturi savo kainos, tai, ką tenka išgyventi, prievartos auka gali jausti iki gyvenimo pabaigos. O štai bausmė, kuria tenka dalintis ne monstrams, kurių poelgis nesuvokiamas protu, o mums visiems, kurie rūpinasi ir jaučia rūpestį, tai saugumo jausmo neužtikrintumas, tai baimės jausmas ir nerimas – didžiausia kaina kurią mokame mes – visuomenė. Jei turime nors krislą drąsos įvertinti, kokią žalą toks nusikaltimas padaro ne tik aukai, o aplinkai, vadinasi, mūsų rankos atrištos keisti ir siekti, kad brutalumui būtų užkirstas kelias.

Tikiu žmogumi ir jo darbų galia. Juk mūsų visų rytojus bus geresnis, nes dalinsimės šypsena gatvėje, pasiūlysime arbatos puodelį sužvarbusiam, prajuokinsime liūdną, paspausime ranka tam, su kuriuo apsipykome, drąsiai atsiprašysime, net jei patys buvome teisūs. Padovanosime gėlių tam, kuriam jaučiame šiltus jausmus, padėsime vargstančiam, užjausime netekusį, pasidžiaugsime kartu su laimėtoju, suteiksime vilties pralaimėjusiam, kasdien įsimylėsime iš naujo.

Pakelsime parklupusį, sutvarstysime susižeidusį, dalinsimės su neturinčiu, pakviesime vienišą, gerbsime kito sprendimą, nepavydėsime vienas kitam, o kartu džiaugsimės pasiekimais. Padrąsinsime bijantį. Stengsimės daugiau klausytis ir suprasti. Dalinsimės gerumu, nešamu iš širdies į širdį, gerais darbais kasdien kursime ir puoselėsime savo aplinką. Ir tepadeda mums Dievas – niekada neišklysime iš doros kelio.

Tegul ši beprasmė žiauraus nusikaltimo auka tampa mūsų visų pradžia keistis.

Šypsokimės.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.