Kodėl gyvą merginą sudeginę vyrai policijai atrodo smulkmė?

Tai kas įvyko šeštadienį Panevėžio rajone, Keravos kaime, yra nesuvokiama nei protu ir širdimi. Mergina buvo pagrobta, išprievartauta ir gyva sudeginta, bet, pasak Lietuvos policijos generalinio komisaro Sauliaus Skvernelio, tie, kurie įvykdė šį žiaurų nusikaltimą, yra tik kriminalinio pasaulio smulkmė...

Panevėžio rajono gyventoja buvo sudeginta automobilio bagažinėje.<br>R.Stundžienės nuotr.
Panevėžio rajono gyventoja buvo sudeginta automobilio bagažinėje.<br>R.Stundžienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Marius Verkus

Sep 23, 2013, 8:27 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 10:15 PM

Jei jis vadina prievartautojus ir gyvo žmogaus degintojus „kriminalinio pasaulio smulkme“, tai man tikrai kyla abejonių dėl šio komisaro ir jo vadovaujamų pareigūnų kompetencijos užimti šias pareigas. Jauna mergina buvo išprievartauta ir sudeginta, ir jam tai – smulkmės darbas, lyg kokių padaužų išmušusių langą..?

Nelinkiu niekam to, kas buvo įvykdyta prieš šią merginą. Tad šių nusikaltėlių apibūdininimas kaip „kriminalinio pasaulio smulkmė“ man skamba kaip įžeidimas nužudytos merginos ir jos artimųjų atžvilgiu. Tai – kartu ir visų dorų Lietuvos piliečių įžeidimas, įskaitant ir jus, prezidente. Na, o Lietuvos vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas pažengė net „toliau“. „Pasak D.A.Barakausko, dabar pagrindinis klausimas, į kurį reikia atsakyti, kodėl Bendrasis pagalbos centras (BPC) negavo duomenų iš judriojo ryšio operatoriaus, kurio paslaugomis naudojosi žuvusioji.“ Mergina buvo pagrobta – išprievartauta ir gyva sudeginta, bet ministrui ji tik šiaip žuvusioji. Nesistebiu, kad nusikaltėliai Lietuvoje tiesiog akivaizdžiai tyčiojasi, žudo, prievartauja, apvaginėja, degina žmones, nes Lietuvos teisėsaugai ir jos pareigūnams tai tik smulkmė, o nužudyti, išprievartauti, sudeginti, apvogti... tik šiaip sau aukos, kurios net pačios greičiausiai yra kaltos,tad nevertos dėmesio.

Toliau žiūrim krepšinį, dalinam premijas ir medalius. Realybės šou Lietuvoje tęsiasi.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.