Studentės gyvenimą pakeitė pasiryžimas padėti kenčiantiems žmonėms

AČIŪ. Tai vienintelis skambinančiosios ištartas žodis po maždaug dešimt minučių trukusių bandymų ją prakalbinti. Likęs ragelis rankoje leido suprasti, kad pokalbis tikrai nutrūko. Tačiau viduje virė daugybė klausimų sau ir jausmas, kad vis tik aš... džiaugiuosi.

Savanoriaudama „Jaunimo linijoje“ išmokau priimti ir įveikti iššūkius, kartas nuo karto išeiti iš komforto zonos į tą įtampos, kurioje paaugu kaip asmenybė.<br>123rf. asociatyvi nuotr.
Savanoriaudama „Jaunimo linijoje“ išmokau priimti ir įveikti iššūkius, kartas nuo karto išeiti iš komforto zonos į tą įtampos, kurioje paaugu kaip asmenybė.<br>123rf. asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Savanorė

Oct 3, 2013, 3:47 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 12:54 PM

Ne kartą teko kalbėti į tylą kitame ragelio gale ir bandyti įveikti vieną įdomiausių iššūkių – prakalbinti nedrąsų, nesiryžtantį pokalbiui skambinantįjį. Savanoriaudama „Jaunimo linijoje“ pajutau, kad kiekvieną kartą pakeldama ragelį ir sakydama „Jaunimo linija, klausau“, aš išeinu iš komforto zonos ir būnu su tos dienos skambinančiaisiais, kuriems galiu padėti ir kurie padeda man. Savaip, bet padeda. Jie kiekvieną kartą mane moko kantrybės ir pakantumo. Todėl kiekvienas pokalbis paaugina. Ir visada savaip.

Manęs kažkada klausė, kaip aš atėjau į „Jaunimo liniją“. Sakiau, kad atvažiavau troleibusu. Bet prieš tai dar buvo sunkus periodas, kai sprendėsi klausimas dėl mano studijų tęsimo / nutraukimo. Nežinojau, ką daryti, bet užtat žinojau, kad norėčiau dirbti su žmonėmis, o ne su popieriais, kur tuomet ir klimpau...

Nusprendžiau išbandyti savanorystę „Jaunimo linijoje“, perėjau atranką, baigiau kursus, išlaikiau baigiamuosius pokalbius, ir kai pradėjau budėti prie telefono, supratau, jog jau žinau, ką daryti su man nepatinkančiomis studijomis – jas nutraukti. Iki šiol nesigailiu.

Taigi, atrodo, jog savanoriaudama „Jaunimo linijoje“ išmokau priimti ir įveikti iššūkius, kartas nuo karto išeiti iš komforto zonos į tą įtampos, kurioje paaugu kaip asmenybė. „Jaunimo linija“ davė man daug. Ir esu tvirtai įsitikinusi, jog pokalbis irgi gali daug duoti, pavyzdžiui, naują šansą gyventi. Tik reikia pabūti, kalbėtis ir išgirsti. Ačiū.

***

Lrytas.lt remia „Jaunimo linijos“ iniciatyvą Tyla žudo ir kviečia sumažinti tylą: paaukoti, savanoriauti „Jaunimo linijoje“ ar sužinoti daugiau apie pagalbą sau ir artimiesiems svetainėje sumazinktyla.lt.

Lrytas.lt kviečia pasidalyti savo asmeninių išgyvenimų istorija, nuomone ir patarimais sunkumų turintiems žmonėms.

* Jeigu jus slegia niūrios mintys ir nedrįstate apie tai pasikalbėti, parašykite mums. Kartais apie savo jausmus ir širdį slegiančius nutikimus lengviau parašyti, nei papasakoti. Užrašius savo mintis, jos dažnai pasidaro aiškesnės. Rašymas padeda išlieti susikaupusius jausmus ir pamatyti situaciją naujai.

* O gal tamsiausia – jau jūsų praeityje? Pasidalykite, kas jums padėjo pamatyti šviesą tamsaus tunelio gale, suteikė vilties ir jėgų gyventi.

* Psichologai išskiria ir kitą jautrią grupę – nusižudžiusių žmonių artimuosius, kamuojamus skausmo ir nežinios. Galbūt jūs – vienas jų? Pasidalykite, kaip išgyvenote tokią artimo žmogaus netektį. Ką galite patarti kitiems to paties likimo žmonėms?

Jei vienaip ar kitaip susidūrėte su savižudybe, pasidalykite savo patirtimi ir patarimais adresu bendraukime@lrytas.lt arba įkelkite čia.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.