Dalyvauk Nacionaliniame sveikatos egzamine ir laimėk savaitgalį Druskininkuose!

Žinau – gyvenu sveikiau! Tokiu šūkiu pasitikrinti savo žinias ir paskatinti domėtis sveika gyvensena kviečia antrą kartą rengiamas Nacionalinis sveikatos egzaminas. Portale lrytas.lt antradienį rengiamas egzaminas kviečia atidžiau pažvelgti į onkologinius susirgimus bei jų prevenciją. Dalyvaukite Nacionaliniame sveikatos egzamine ir laimėkite savaitgalį Druskininkuose! Spauskite čia ir pradėkite egzaminą!

Nacionalinis sveikatos egzaminas kviečia pagilinti žinias apie sveikatą ir išsklaidyti mitus.<br>123rf. nuotr.
Nacionalinis sveikatos egzaminas kviečia pagilinti žinias apie sveikatą ir išsklaidyti mitus.<br>123rf. nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 17, 2013, 9:08 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 7:17 PM

Sergamumas vėžiniais susirgimais Lietuvoje auga. Skandinavijos šalių mokslininkai prognozuoja, kad 2020 m. sergamumas vėžiu aplenks sergamumą širdies ir kraujagyslių ligomis. Lietuvoje kasmet diagnozuojama apie 17 tūkst. naujų vėžio atvejų.

Tuo pat metu vėžio diagnozę supa vis daugiau mitų. Pavyzdžiui, kad vėžys yra vyresnio amžiaus žmonių išsivysčiusiose šalyse liga arba vėžys – tai mirties bausmė. Kai kuriuos mitus šių metų pradžioje sudaužė lrytas.lt socialinė kampanija „Vėžys – ne nuosprendis“, sulaukusi daugybės viltingų vėžio paliestų žmonių istorijų.

O šįkart pagilinti žinias apie vėžį ir išsklaidyti mitus apie jį siekia Nacionalinis sveikatos egzaminas, kurį inicijuoja Pagalbos onkologiniams ligoniams asociacija (POLA), rengia viešoji įstaiga „VIRTUS LT“ ir vykdo portale lrytas.lt.

„Ne tik gydytojai ar valstybė yra atsakingi už mūsų sveikatą. Atsakomybė neatsiejama nuo pareigos žinoti, kaip saugoti save ir savo artimuosius, kokios moksliniais tyrimais pagrįstos prevencijos ir profilaktikos priemonės yra veiksmingiausios. Švietimui šiais klausimais visame pasaulyje skiriama daug dėmesio bei lėšų. O ir Pasaulio sveikatos organizacija skelbia, kad vienas litas, investuojamas į prevenciją, atstoja 40 litų skirtų gydymui. Tad ir mūsų, egzamino autorių, vizija – sveikatos temomis išprususi ir savo sveikatai neabejinga visuomenė“, – sakė POLA viceprezidentė Dalia Vencevičienė.

Jai pritarė ir portalo lrytas.lt vyr. redaktorius Liudas Dapkus: „Nors Lietuva išsilaisvino jau prieš du dešimtmečius, jos žmonės tebėra supančioti prietarų ir neišmanymo, kurie trukdo suprasti elementarias tiesas apie mitybą, higieną, sveikatą. Šis egzaminas – dar vienas žingsnis skleidžiant žinias apie tai, kas labai svarbu. Negali būti sveika valstybė, kurioje daugelis piliečių yra paliegę“.

Nacionalinis sveikatos egzaminas šiemet vyks antrą kartą. Pirmajame egzamine dalyvavo daugiau kaip 7500 Lietuvos gyventojų.

Šiemet egzamino dalyvių laukia 25 klausimai. 10 dalyvių, per trumpiausią laiką teisingai atsakiusių į klausimus, laukia prizai: „Gamtos namų“ dovanos visai šeimai, portalo lrytas.lt dovanos. Trijų pirmųjų vietų laimėtojams sportinės aprangos ir laisvalaikio komplektus dovanoja „hummel“. O pirmosios vietos laimėtojui - greičiausiai teisingai atsakusiam į egzamino klausimus dalyviui - „Vilnius SPA Sana Druskininkai“ dovanoja savaitgalį dviem sveikatingumo ir poilsio centre.

Nacionalinio sveikatos egzamino taisyklės:

* Egzaminas portale lrytas.lt vyksta gruodžio 17 d., antradienį, 9-24 val.

* Dalyvauti gali visi Lietuvos gyventojai.

* Egzaminą sudaro 25 klausimai.

* Egzamino dalyviai registruojasi palikdami savo kontaktinius duomenis – tik šie asmenys galės pretenduoti į prizus.

* Teisingi atsakymai ir nugalėtojai portale lrytas.lt paskelbiami kitą dieną po egzamino.

Nacionalinio sveikatos egzamino rėmėjai: „Vilnius SPA Sana Druskininkai“,  „Gamtos namai“, „hummel“, Vilniaus miesto savivaldybė, AB „Lietuvos dujos“.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.