Smurtu apkaltintas vyras: „Žmona fantazuoja!“

Esu negeriantis ir nevartojantis jokių svaiginimosi medžiagų. Su žmona pragyvenau 8 metus. 5 iš jų – santuokoje. Buvome visiems ideali šeima. Aišku, nėra namų be dūmų, bet nebuvo kokių nors rimtų situacijų... Turime dukrytę. Nenoriu pasakoti visko, tiesiog apibendrinti, kad žmonės suprastų, jog galima su savo antrąja puse smarkiai apsigauti net pragyvenus tiek laiko... Kaip sako, tavo artimas – tavo didžiausias priešas.

Žmonos iškviesti pareigūnai nusivežė į nuovadą ir sulaikė 48 valandoms.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Žmonos iškviesti pareigūnai nusivežė į nuovadą ir sulaikė 48 valandoms.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas

Feb 11, 2014, 1:18 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 11:12 AM

Aštuonerius metus atidaviau save visiems darbams, važinėjau į užsienį, dirbau čia. Savęs nežiūrėjau. Tiesiog šeima turėjo turėti viską, kas geriausia. Ir turėjo tai, ko tikrai neturi kiti...

Žmona visada žinojo, kad šeima man – svarbiausias turtas. Net esame kalbėję, kad jei aš susiruoščiau palikti šeimą, turėčiau palikti dukrą žmonai, o jei žmona sugalvotų išeiti – paliktų dukrą man.

Dabar dukrai 6 metukai, ir ji nori turėti abu tėvus, bet šiandien tai – neįmanoma, ji stresuoja ir daugiau renkasi mane nei mamą.

Žmona norėjo skyrybų, žinojo, kad vaiko ramiai nepaliksiu ir kovosiu. Todėl tyliai sugalvojo planą, kaip padaryti mane kalčiausią. Iškvietė policiją ir pasakė, kad neva ją sumušiau.

Pareigūnai matė, kad nieko neįvyko, nes ir pats grįžau namo minutė ar dvi prieš jiems atvykstant. Nustebau ir netikėjau, todėl paprašiau, kad surašytų pareiškimą už melagingą iškvietimą.

Man pasiūlė važiuoti į nuovadą. Nuvykus apklausė mane, apklausė ir žmoną. O ji „pribūrė“ to, ko net neįsivaizdavau, kad taip gali būti. Mane sulaikė 48 valandoms. Supratau tik viena, kad žmogų pasodinti 48 valandoms įmanoma „iš oro“.

Pareigūnai siūlė taikytis, bet aš nesutinku. Aš nesusipykęs su niekuo, kad turėčiau taikytis. Dabar laukiam teismų.

Jei rašyčiau visą istoriją, parašyčiau knygą, nes tai, ką patyriau iš savo artimųjų, netelpa į jokius rėmus.

Kodėl rašau čia? Todėl, kad mano atveju yra išpūstas burbulas, o aš likau „smurtaujantis artimoje aplinkoje“.

Visos kovos su smurtu man kelia juoką. Taip, galbūt yra problema, bet ta pačia situacija naudojasi žmonės. Lietuvoje niekas nežiūri: parašei pareiškimą – tu teisus, ir nesvarbu, kad parašei praėjusios nakties sapną...

***

Šis tekstas – socialinės kampanijos „Smurtas šeimoje: tik netylėk!“ dalis. Kviečiame savo išgyvenimais bei nuomone pasidalyti visus, kurie susidūrė su smurto šeimoje problema. Galbūt užrašyta jūsų istorija padės kitomis akimis pažvelgti į savo situaciją, ieškoti pagalbos ir ją rasti? Galbūt tai, kaip pasipriešinote smurtui, padrąsins kitus jį patiriančius žmones? O gal jūsų istorijoje save atpažins smurtautojas ir ryšis nutraukti tokį savo elgesį? 

Netylėkite! Išdrįskite prabilti apie smurtą šeimoje! Jūsų istorijų iki vasario pabaigos laukiame el. paštu bendraukime@lrytas.lt. arba įkeliant čia.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.