Gedinti fotografė nuotraukose atskleidė ypatingą seserišką ryšį

„Sesuo – geriausia dovana širdžiai, geriausia draugė sielai“ – įsitikinusi fotografė Giedrė Šiušienė. Netekusi vyresniosios sesers moteris nutarė kūrybiškai įamžinti jos atminimą. Fotografijos projektui „Sisters“ ji sukvietė 16 seserų ir sugretino jų vaikystės bei dabarties nuotraukas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 21, 2014, 10:16 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 5:09 PM

„Visos skirtingos savo charakteriais, išvaizda, bet jas visas jungia kraujo ryšys. Jaunausia projekto dalyvė yra 2 metukų. Vyriausia - 42-ejų. Visos šiuo metu gyvena Londone“, – apie projektą sako „Gi Si Photography“ autorė.

Projekto vadovė taip pat paprašė seseris vienu žodžiu save apibūdinti. „Kiekvienas jų įvardintas žodis atskleidžia jų ryšį, charakterius“, - pastebi G.Šiušienė.

Giedrės sesuo,  34-erių Jūratė mirė prieš dvejus metus ištikta insulto. Liko vyras ir du maži vaikai. „Pirmieji metai po sesers mirties buvo labai sunkūs. Reikėjo daug laiko susiprasti, kas ivyko. Viskas tiesiog apsivertė aukštyn kojom. Ji dar turėjo daug planų, idįjų, kurių taip ir nebespėjo įgyvendinti“ – tvirtino šešeriais metais už Jūratę jaunesnė G.Šiušienė.

Sesers netekusi moteris tikisi, kad jos nuotraukos privers atidžiau,galbūt visiškai kitaip pažvelgti į mums supančius artimus žmones. Labai džiaugiuosi, kad pavyko įgyvendinti šį projektą ir galiu pasidalinti tuo nuostabiu ryšiu. Esu be galo dėkinga visoms projekte dalyvavusioms sesėms. Su visomis šauniai praleidome laiką fotosesijų metu. Tikiu, kad šis projektas jas visas dar labiau suartino. Jos vis dar turi savo istorijas, kurios dar nesibaigė. Tai – tik jų kelionės pradžia...“, – sako G.Šiušienė.

Gegužės 15 d. G.Šiušienė fotografijų parodą „Sisters“ pristatė Londono lietuvių Šv.Kazimiero parapijoje. Parodą bus galima apžiūrėti iki birželio.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.