Jūros šventė virto masine psichoze, po kurios būna gėda

Mes turime savo šalyje tikrai nemažai švenčių. Kai kurios iš jų yra religinės, kai kurios tradicinės, išlikusios nuo seno. O kai kurios arba tiesiog atkeliavusios iš užsienio, arba šiaip keistos. Viena iš tokių švenčių - Jūros šventė.

Vienus žmones Jūros šventė traukia, kitus verčia baisėtis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vienus žmones Jūros šventė traukia, kitus verčia baisėtis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Baužys

Jul 29, 2014, 10:31 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 4:22 PM

Na, kažkada tai galbūt ir buvo šventė. Bet dabar tai jau visiškai tradicijas praradęs, alkoholio ir komercijos persmelktas masinės psichozės reiškinys. Galima ilgai ir nuobodžiai kalbėti apie 80 metų tradicijas, bet tai – beprasmis reikalas.

Kaip ir kiekvienais metais tūkstančiai žmonių, norinčių patirti šios „šventės“ malonumus, plūsta į Klaipėdą ir dažniausiai pasidaro ne tik gėdą, bet ir patiria nelabai malonių įspūdžių. Skrydžiai nuo tilto, nakvynės gatvėse ar „draugiški vizitai“ policijos nuovadose. O kiniškos prekės, papuvęs maistas ar prarūgęs alus jau nieko nebestebina.

Man įdomu, kaip žmonėms neatsibosta vis tos pačios nesąmonės kiekvienais metais? Man visas šitas reiškinys dažniausiai primena juokdarių paradą. Atrodo, kad tas „myžaliukas“, kiniškos prekės ar „labai skanus“ maistas yra pati didžiausia vertybė.

Ar vietoj to nevertėtų užsiimti naudingesne veikla ir patausoti sveikatą? Ir man labai įdomu, ar dar ilgai šitas beprasmis teatras dar truks? Tikiuosi, kad nebeilgai...

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.