Po akibrokšto prie kasų nėščioji iš parduotuvės išbėgo verkdama

Kuo toliau, tu dažniau aš įsitikinu, kad tarp žmonių lieka vis mažiau mandagumo ir pagarbos. Vieną dieną man teko pamatyti situaciją, kuri turbūt yra viena iš kertinių mano straipsnio dalių.

Anot autoriaus, iš pažiūros turtingas atrodantis vyras išplūdo nėščia merginą.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Anot autoriaus, iš pažiūros turtingas atrodantis vyras išplūdo nėščia merginą.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Baužys

Sep 10, 2014, 11:20 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:53 PM

Mano miestelyje yra pakankamai didelis prekybinis centras. Ir kaip kiekviename iš jų yra kasos, skirtos mamoms su vaikais ir nėščiosioms. Ir štai šios kasos mandagiems ir bent truputi išsilavinimo turintiems žmonėms tarsi ir signalizuoja, kad tai kasa skirta tik nurodyto tipo žmonėms. Bet aš ne kartą pastebėjau, kad neretai didžiausi neregiai ar šiaip dvasios ubagai yra tie, kurie dėvi kostiumus, sėdi atsakingose pareigose arba visokį „myžaliuką“ perkantys individai.

Tai štai, vieną dieną aš stovėjau kasoje, kuri skirta apsipirkti tiems, kurie nepatenka į tą žmonių grupę, apie kurią aš šnekėjau. O šalimais toje kasoje atsistojo kostiumuotas, pakankamai pinigais aptekęs ir iš elgesio arogantiškas vyras su žmona, kurie turėjo pilną vežimėlį prekių, kurių pusė buvo nereikalingi dalykai: „myžaliukai“ ir panašiai.

O už jų atsistojo jauna nėščia mergina su krepšeliu, kuriame buvo tik kelios prekės, daugiausia susijusios su jos padėtimi ir sveikata. Jei kažkam teko turėt tokį žmogų šalia, tai žinote, kad jam kiekviena minutė stovint yra kankinantis dalykas. Todėl tokios kasos ir yra padarytos.

Ir štai šita mergina pakankamai mandagiai paprašė, kad šie žmonės ją užleistų, juolab, kad ji turėjo tik keletą smulkių prekių. Na, o tada jau prasidėjo. Tokių žodžių ir savo padėties bei arogancijos demonstravimo dar neteko matyti.

- Pone, gal galite mane praleisti?

- Ko čia nori, durnele, pakentėt negali?

- Pone, bet juk man kojas skauda, aš nėščia.

- Ar tu negirdi, kurčia esi, su savo benkartu vilkis į kitą kasą.

Bet kas keisčiausia, daugiausia šlykštumo parodė moteris. Ji vargšę jauną merginą išvadino tokiais žodžiais, kad net gėda sakyti. Žinoma,  visi ten buvę žmonės mėgino ją ginti, tarp jų ir aš, bet tai buvo beprasmis reikalas.

Visas tas reikalas baigėsi tuo, kad mergina viską palikusi, pilnomis akimis ašarų išbėgo lauk. Sunku patikėti, kad tokie iš pažiūros išsilavinę žmonės nelabai supranta, kad ši mergina yra tam tikroje padėtyje.

O apie visokius marozus ir šiaip besmegenius aš jau nešneku. Kam laukti ilgoj eilėj, jei galima įlįsti į tą kasą ir nusipirkti taip reikalingo „myžaliuko“. Atvirai pasakius, jau pradedu nusivilti žmonėmis.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.