Valdiškos įstaigos siūlomas atlyginimas pritrenkė IT specialistą

Kai kurios valdiškos įstaigos irgi jau ima dejuoti, kad neįmanoma rasti bent vidutinio lygio, turinčio bent 2-3 metus patirties IT specialisto. Na, pažiūrim, ką kai kurios jų siūlo...

Autoriaus teigimu, specialistų, kurie puikiai išmanytų visą eilę skirtingų technologijų yra vienetai ir jų atlyginimai 3-4 kartus viršija vidurkį.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Autoriaus teigimu, specialistų, kurie puikiai išmanytų visą eilę skirtingų technologijų yra vienetai ir jų atlyginimai 3-4 kartus viršija vidurkį.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Valdas

Sep 25, 2014, 4:17 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 4:49 PM

Peržvelgus reikalavimų sąrašą kiekvienam, nors kiek dirbusiam IT sferoje, aišku, kad čia suplakti į vieną krūvą reikalavimai 3 ar net 4 skirtingų specializacijų specialistų.

Tokių specialistų, kurie puikiai išmanytų visą eilę skirtingų technologijų yra vienetai, jie eina dažniau vadovaujančias technikos direktorių arba vyr. sistemų administratorių pareigas ir jų atlyginimai 2-4 kartus viršija Lietuvos atlyginimų vidurkį.

Na, o pabaigai pažiūrim, ką siūlo Nacionalinė teismų administracija (NTA) tokiam specialistui – ogi fantastiškai motyvuojančius 1000 Lt. Ir tai – neatskaičius mokesčių, kitaip tariant „ant popieriaus“.

Jau ne pirmą kartą matant tokius skelbimus nekeista, kad tokiose įstaigose personalo kaita didžiulė. Ir kur nebus, kai iš žmonių yra tiesiog tyčiojamasi...

***

NTA Komunikacijos skyriaus  vedėja Živilė Navickaitė-Babkin pripažino, kad į valstybės tarnautojų gretas ir valstybės sektorių gana sunku pritraukti gerų specialistų ir atlyginimai, skirtingai nei privačiame sektoriuje, yra mažesni.

„Tiesiog specialistų reikalavimų mes negalime žeminti, nes informacinė sistema yra tokia, kokia yra, ir dirbti su ja privalo tie, kas moka ar bent jau turi kažkokių pagrindų.

Dėl skelbime įrašyto 1000 litų. Kaip man paaiškino kolegos, skelbime yra skiltis, kur reikalaujama nurodyti atlyginimo dydį ir neleidžia dėti skelbimo, jeigu atlyginimas nenurodytas. O šiaip mes siūlome sutartinį atlyginimą, jis nustatomas po pokalbio dėl darbo.

Tai tas 1000 litų, kaip man paaiškino, įrašytas todėl, kad nebuvo galimybės pasirinkti, kad atlyginimas sutartinis. Kita atlyginimo pasirinkimo galimybė buvo daugiau kaip 2000 litų, o jie negali garantuoti, kad galės tiek mokėti“, - aiškino viešųjų ryšių specialistė.

Kaip įstaiga tikisi sulaukti pretendentų į darbo vietą, kai nurodomas toks atlyginimas?

„Man kilo tas pats klausimas, kai aptarėme jį su kolegomis. Ateityje nusprendėme išvis nenurodyti atlyginimo. Bet jie turi tų kandidatų, žmonės ateina į pokalbį ir atlyginimas galiausiai bus sutartinis“, - teigė Ž.Navickaitė-Babkin.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.