Moterį šokiruoja Lietuvos manekenių nuotraukos internete

Dauguma mergaičių svajoja apie modelio karjerą... Juk modelio darbas nuostabus – ant liekno kūno demonstruojami vardiniai drabužiai, kokybiškos fotosesijos, kelionės po visą pasaulį, uždirbami nemaži pinigai... Skamba tarsi ištrauka iš pasakos, tiesa?

Autorė, žiūrėdama į kai kurių Lietuvos modelių anketas socialiniuose tinkluose, galvoja, kad vis lieknėjančios merginos tiesiog serga.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Autorė, žiūrėdama į kai kurių Lietuvos modelių anketas socialiniuose tinkluose, galvoja, kad vis lieknėjančios merginos tiesiog serga.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Greta P.

Nov 4, 2014, 10:52 AM, atnaujinta Jan 22, 2018, 8:46 AM

Tačiau modelio karjera turi ir kur kas juodesnę pusę, į kurią pažvelgus, nejučia pradedama linkėti saviems vaikams niekad nesusigundyti šiuo amatu.

Realybė tokia, kad eiliniai modeliai, niekad nepasieksiantys pasaulinio supermodelių lygio, kenčia nuo nuolatinio nuovargio ir kasdien augančios konkurencijos. O kad atitiktų šiuolaikinius „tobulo“ kūno standartus, jie yra priversti laikytis dietų, niekuo neprimenančių sveikos mitybos.

Dažnai diskutuojant tokiomis temomis klausiama, koks skirtumas, kaip gyvena svetimi žmonės, o bet kokia kitų asmenų gyvenimo būdo kritika prilyginama pavydui.

Tačiau ne, mielieji, aš nepavydžiu. Ir man jokio skirtumo, kaip atrodo Rytų Europos manekenės. Tačiau man tikrai trukdo tai, kad jos savo liguistą gyvenimo būdą reprezentuoja kaip sveikos gyvensenos pavyzdį internetinėje erdvėje.

Būtent apie tai, kad kai kurių manekenių viešinami mitybos principai susiję su iškreiptu požiūriu į modelio kūną, ir noriu pakalbėti.

Kartais, peržvelgus Lietuvos manekenių socialinių tinklų profilius susidaro įspūdis, kad tos merginos serga. Ir serga sunkiai...

Tada natūraliai kyla klausimas, kur žiūri šių naivių rytų europiečių, kurios ieško laimės modelių atrankose, tėvai... Negi jie, užsidėję rožinius akinius, didžiuojasi savo vaikų pasiekimais antrarūšėse fotosesijose? Nejaugi per pilnėjančias vaikų pinigines jie jau nepastebi gerokai sulysusių kūnų?...

Peržiūrėjus kai kurių modelių į asmeninę socialinio tinklo paskyrą įkeltas nuotraukas, kurias skiria maždaug metų laikotarpis, pašiurpsti. Negali patikėti, kaip jau ir taip turėjusi modelio formas mergina tapo panaši į giltinę ir kodėl ji nuolat aprašomas savo bado dietas vadina sveika gyvensena?

Dar baisiau tampa pamačius nepilnametes jos „sekėjas“, akivaizdžiai liaupsinančias manekenę ir besižavinčias vis sparčiau nykstančiomis kūno linijomis.

Pirma mintis, atsigavus po šokiruojančių vaizdų: „Tai juk anoreksija! Mergina turėtų gydytis, o ne didžiuotis savo per odą persišviečiančiais kaulais!“

Juk tiek modelių nuotraukos, tiek patarimai, kaip laikytis dietų, socialiniuose tinkluose pasiekiami ir vaikams. O toks nesveiko kūno mados propagavimas labai paveikia mažamečių mergaičių, bet kokia kaina trokštančių dėmesio, psichiką.

Aš, aišku, nesakau, jog visa grožio industrija yra blogis ir kad visi modeliai „nusikūdina“ iki nesveiko plonumo, tačiau gal jau nusiimkim rožinius akinius ir nustokim teisinti anoreksišką plonumą?

Žiūrėkim savęs, tačiau nenusigręžkim ir nuo kito. Nes kol sėdėsim nieko toliau savo daržo nematydami, tol iškreiptas modelio figūros standartas mūsų visuomenėje ir bus laikomas normaliu.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.