Vaikai žiauriai pasielgė su pažaisti norėjusiu šuniuku

Pastaruoju metu visam internete mirga tekstai apie kažkokį nebrendylą ir jo nieko vertą tekstą apie vaikų galvų daužimą į sieną. Bet šį kartą noriu pakalbėti apie vaikus kito įvykio fone.

Pažaisti norėjęs šuniukas buvo vaikų sumuštas.<br>V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
Pažaisti norėjęs šuniukas buvo vaikų sumuštas.<br>V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Baužys

Nov 19, 2014, 4:02 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 2:33 AM

Kažkada vienas protingas žmogus pasakė, kad pats žiauriausias gyvulys Žemėje yra žmogus. Ir aš su šia mintimi sutinku. Turbūt mes daugelis turim ar esam turėję kokį nors gyvūną, aš turiu mažą gražų šuniuką. Mes žinome kad gyvūnai gydo. Bet kai kuriems jau nuo pat vaikystės neduota jausmo suprasti, ką jaučia skriaudžiamas gyvūnas.

Prieš keletą dienų teko matyti situaciją, kuri mane sukrėtė labai stipriai. Eidamas iš parduotuvės prie vieno darželio pamačiau būrelį gerai apsirengusių maždaug 10-11 metų vaikų, kurie valgė bulvių traškučius. Ir prie jų pribėgo mažas paklydęs šunelis. Suprantama, kad mažam gyvūnėliui kaip ir vaikui norisi pažaist.

Bet tada vienas iš tų vaikų šuneliui spyrė į pilvą, o kiti neatsilikdami pradėjo jį daužyti. Skaudus šunelio cypimas viską pasakė.

Aš, žinoma, sureagavau ir pradėjau ant tų vaikų šaukti. Pagrasinau ir policija, bet jie žaibiškai išsilakstė.

Visa tai prisiminus, man kyla klausimas, kur visos tos edukologės ir visos kitos teisių gynėjos? Nes didžioji dalis jų – moterys. Ar nereikėtų vietoj vaikų darymo šventomis karvėmis, nežabotų teisių jiems suteikimo ir šiltnamio sąlygų sudarymo apgalvoti jų pareigas? Nes tokiu būdu gal labiau bus pažabotas žiaurumas.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.