Skaitytoja: „Atėjo laikas musulmonams suprasti“

Teroristinis išpuolis prieš prancūzų žurnalo „Charlie hebdo“ redakciją tapo labiausiai aptarinėjama tema pastarosiomis dienomis. Istorija sulaukia susidomėjimo visame pasaulyje, žiniasklaidoje pasirodo įvairių valstybių lyderių komentarai, o naujausias „Charlie Hebdo“ numeris su atgailaujančiu Mahometu ant viršelio internete parduodamas už kelis šimtus dolerių.

Po žurnalistų žudynių žurnalas „Charlie Hebdo“ vėl išspausdino pranašo Mahometo karikatūrą, o prie spaudos platinimo vietų nusidriekė ilgos leidinį įsigyti norinčiųjų eilės.<br>„Scanpix/AFP“ nuotr.
Po žurnalistų žudynių žurnalas „Charlie Hebdo“ vėl išspausdino pranašo Mahometo karikatūrą, o prie spaudos platinimo vietų nusidriekė ilgos leidinį įsigyti norinčiųjų eilės.<br>„Scanpix/AFP“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Emilija

2015-01-15 10:30, atnaujinta 2018-01-16 01:03

Savo ruožtu teroristai iš „Al Qaeda“ grupuotės ir toliau grasina. Socialiniuose tinkluose dalis musulmonų pripažįsta, kad niekas neturi teisės žudyti, tačiau jei Vakarai nesiliaus įžeidinėti islamo religijos, tarp musulmonų atsiras pasiryžusių žudyti, nors tai ir neteisinga.

Ši karikatūra žiaurumu tikrai neprilygsta Antrojo pasaulinio karo metais vykdytam holokaustui, didžiausiai žydų tautos tragedijai. Nepaisant to, žydai nežudo už juokelius, „kuo žydas skiriasi nuo svogūno“.

Tad iš kur musulmonai semiasi arogancijos ir susireikšminimo? Musulmonų pyktį išprovokavusi karikatūra nėra vienintelė religinio pobūdžio karikatūra. Be to, krikščionys kuria ir savą religiją pašiepiančias karikatūras, kuriose vaizduojami kunigai ar net tokie personažai kaip Jėzus. Internete taip pat gausu religinio pobūdžio juokelių. Kodėl už juos niekas nežudo? Nejau jie nepiktina nė vieno krikščionybę išpažįstančio individo?

Atėjo laikas musulmonams suprasti, kad pasaulis jau seniai nebesisuka aplink religiją, ypač apie islamą. Ironijos persmelkta ir ypač kandi karikatūra, papuošusi paskutinio „Charlie Hebdo“ numerio viršelį po musulmonų išpuolio prieš leidinio redakciją – įrodymas, kad jokia religija ir agresija nesunaikins žodžio laisvės.

Prancūzai žengė didelį žingsnį, pranokusį visus musulmonų lūkesčius, ir parodė, kad pasaulis nepasiduos islamo teroristų šantažui.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.