Moteris drėbė, ką mano apie kalinius ir jų streikus

Labai daug girdime apie kalinių streikus, badavimus, reikalavimus tokių sąlygų kaip europiniuose kalėjimuose. Blogas jiems valgis. Kiti net nevalgo kalėjimo maisto, o perkasi parduotuvėje.

Reikalaujat išskirtinių sąlygų. Turit televizorius, telefonus, pas jus ateina aukštųjų mokyklų dėstytojai.<br>G.Skaraitienės nuotr.
Reikalaujat išskirtinių sąlygų. Turit televizorius, telefonus, pas jus ateina aukštųjų mokyklų dėstytojai.<br>G.Skaraitienės nuotr.
Jeigu esi kalinys, tai ir turi būti blogiau, nei eiliniam žmogui. Jūsų už „nieką“ į kalėjimą nesodina.<br>M.Patašiaus nuotr.
Jeigu esi kalinys, tai ir turi būti blogiau, nei eiliniam žmogui. Jūsų už „nieką“ į kalėjimą nesodina.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Aldona Janilionienė

Oct 11, 2015, 9:00 AM, atnaujinta Oct 10, 2017, 8:32 PM

Ko jūs norite lygintis su Europa? Kokie jų atlyginimai, pensijos, o kokie mūsų? 

Prieš nusikalstant reikėjo galvoti, kur jūs pakliūsit. Jei taip blogai, tai ko išėję galvojat, kaip vėl nusikalsti? Būsit šilumoje, gausit maisto, tai vėl veržiatės į kalėjimą.

Reikalaujat išskirtinių sąlygų. Turit televizorius, telefonus, pas jus ateina aukštųjų mokyklų dėstytojai. Jiems valstybė už tai moka. 

Mūsų studentai, kad galėtų susimokėti už būstą ir mokestį už mokslą, per atostogas ar kitu metu turi važiuoti į užsienį užsidirbti, jiems padeda tėvai.

O jūs visa tai turite – prieš išeidami į laisvę, apgaudinėdami kitus, sukaupiate pinigų. Dauguma nieko nedirbat.

O kaip gyvena mūsų pensininkai ar gaunantieji minimalų atlyginimą? Jie susimoka mokesčius, perka vaistus, moka pinigus už vaikų darželius – nebelieka pinigų maistui. Kaip jiems gyventi?

O jūs, būdami nusikaltę, reikalaujate išskirtinių sąlygų. Esi nusikaltėlis ir reikalauji, kad gerai gyventum ir tave išlaikytų mokesčių mokėtojas. Jeigu esi kalinys, tai ir turi būti blogiau nei eiliniam žmogui. Jūsų už „nieką“ į kalėjimą nesodina.

Aš už tai, kad dažniau susitiktumėte su šeima, ką nors dirbtumėte. Kai žmonės nori – randa darbą: skobia iš medžio, daro iš metalo, iš kitų medžiagų. Noro reikia, užsiėmimą visada rasi.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.