Rytais ėmė valgyti gausius pusryčius – pasekmės buvo liūdnos

Kaskart skaitydamas naujienas stebiuosi, kaip greitai viskas kinta. Prieš 10 metų mokslininkai sakė, kad kava naudinga, paskui sakė, jog reikia jos vengti, po kelių metų – vėl naudinga, prieš metus – vėl kenkia.

Autorius niekada nevalgė pusryčių, bet kažkada buvo pradėjęs save versti tai daryti ir, pasak jo, dėl to gavo puokštę ligų.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Autorius niekada nevalgė pusryčių, bet kažkada buvo pradėjęs save versti tai daryti ir, pasak jo, dėl to gavo puokštę ligų.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Žydrūnas Grigonis

2016-05-31 11:53, atnaujinta 2017-05-23 15:01

Iškyla klausimas – ar verta tikėti? Juk po metų, o gal greičiau, viskas vėl pasikeis?.. Ir ne vien apie kavą taip keičiasi nuomonė. Faktiškai apie viską.

Mokslininkai, ištisai neigiantys Dievo egzistavimą, vis ieško atsakymo, kaip Žemėje atsirado gyvybė. Rodos, jau senų senovėje jie konstatavo, jog į Žemę gyvybę atnešė asteroidai, kurie buvo pilni vandens ir kitų cheminių elementų – iš jų ir susiformavo gyvybė. Atrodytų, atsakymas jau rastas, reiktų dėti tašką, bet... Mokslininkai toliau ieško dieviškos dalelės ir mums pateikia naujus faktus apie gyvybės atsiradimą.

Tada vėl paklausiu: ar galima tikėti jų išvadomis, jei jie patys dar nesugalvojo jokio įtikinamo paaiškinimo? 

Nors mokslininkai yra tos profesijos atstovai, kuria turėtume besąlygiškai tikėti, visgi per daug kartų jie mums pateikia atsakymus, kuriuos vėliau patys paneigia – todėl negaliu aklai tikėti tuo, ką jie sako. Jie sako: „Dievo nėra!“

Bet tuo pačiu patvirtina Biblijoje parašytus žodžius: „Kiekvienam pagal jo tikėjimą!“

Nesupratot? Kalbu apie placebą, kurį mokslininkai pripažįsta kaip faktą. Reiškia, ne iš piršto laužta ta frazė, parašyta Biblijoje? Tiesa, netikiu Jėzumi, Alachu, Jehova, Buda ir kitais žmonių sugalvotais dievais. Tikiu Dievu, nes per daug viskas gražu šiame pasaulyje, kad būtų įvykę netyčia. Bet ne žmogaus sugalvotu.

Apie religiją galima kalbėti mėnesių mėnesiais ir kai kurių žmonių nuomonės nepakeisi net pateikdamas faktus, tad pasistengsiu kuo trumpiau.

Religija buvo sukurta protingų žmonių, kurie norėjo visus valdyti. Jie pastebėjo kelis žmonių trūkumus ir jais pasinaudojo. Kokius? Bailumą, patiklumą. Dėl šių dviejų bruožų buvo sugalvotos religijos, kurios leido ganyti avis ten, kur norėjo protingieji. Žmogaus tokia prigimtis, kad jam reikia autoritetų. Jis tampa paklusnus tik tada, kai jį kažkas kontroliuoja, nes yra bailus iš prigimties.

Gal ir gerai, nes būtų palaida bala Žemėje – žinant, kad žmogus ne tik minėtus bruožus turi.

O tų, kurie kas netiki Dievu, norėčiau paklausti kelių klausimų. Kaip netyčia galėjo atsirasti Žemė, reikiamu atstumu nuo jos – Saulė, Mėnulis, kuris reguliuoja visus vandenynus, potvynius ir atoslūgius (mūsų kūnus taip pat sudaro apie 75 proc. vandens), kaip netyčia atsirado oras, vanduo, maistas? Visa tai – netyčia?

Kodėl mus lydi skaičius du? Dvi lytys, daugybė organų ir kūno dalių, kurie yra poromis, du paros laikai, dveji Grįžulo ratai (mažieji ir didieji), du dangaus kūnai, kurie gyvybiškai svarbūs (Saulė ir Mėnulis), gėris ir blogis? Aš nežinau atsakymo, bet faktas tas, kad tiek daug sutapimų tiesiog negalėjo atsirasti netyčia. Tas skaičius du yra užuomina, kurią reiktų iššifruoti. Gal raktas po nosimi...

Daug lengviau patikėti, jog atsirado vienas stebuklas – Dievas, kuris viską sukūrė – nei tikėti milijonais, pasak mokslininkų, „netyčia“ atsiradusių stebuklų. Jau nešneku apie faktus, kurie mokslininkus ne kartą įvarė į kampą. Tokius, kaip kad vaikas, kuris pasakoja apie savo praeitus gyvenimus. Iš mirusių prisikėlęs žmogus, kuris pasakoja apie tai, ką patyrė anapus. Mūsų šeštasis pojūtis. Telepatija, kurią yra patyrę daugelis, deja vu...

Šį straipsnį pradėjau rašyti nuo kintančios mokslininkų nuomonės apie kavą, o priėjau iki Dievo ir stebuklų. Viskas susiję! Atminkite visi: mūsų kūnai taip sukurti, kad mums nereikia jokių mokslininkų patarimų, nes mūsų kūnai mums kalba ir perspėja apie viską. kas mums būtina žinoti.

Neklausykite jokių perspėjimų, jog ryte būtinai reikia valgyti pusryčius, net jei jūs jų nenorite. Jei nenorite, tai ir nevalgykite! Darykite tai, ko reikia jūsų kūnui. Jis jums rodiklis, o ne mokslininkai! Aš niekada nevalgiau pusryčių, bet kažkada buvau pradėjęs save versti tai daryti ir dėl to gavau puokštę ligų: padidėjęs rūgštingumas, refliuksas, stemplės išvarža, širdies ritmo sutrikimas.

Viskas dingo tada, kai nustojau klausyti mokslininkų patarimų, kaip man gyventi.

Jei jūs kaip ir aš mėgstate kavą, gerkite kad ir po 10 puodelių per dieną, jei tik norite. Neklausykite mokslininkų tada, kai jūsų kūnas aiškiai sako, jog jūs norite elgtis kitaip. Jei mėgstate valgyti naktimis – valgykite ir nekreipkite dėmesio į kažkokius mokslininkų paistalus, kurie nuolat patys sau prieštarauja ir keičiasi.

Anksčiau mokslininkai sakė, jog po 18 val. negalima valgyti, dabar jau kaip ir leidžia. Jie vis keis savo išvadas dar ilgai, nes nepripažįsta vieno fakto – kad žmogus yra Dievo kūrinys ir jam leista gyventi taip, kaip jis nori, ir jis gaus tai, kuo tiki.

Kodėl lietuviai, valgydami lašinius ir kitus riebius gaminius, kurie, pasak mokslininkų, žudo, pragyvena 100 metų? Todėl, kad jiems skanu ir jie netiki paistalais. Mūsų kūnai taip sudaryti, kad sugeba atsinaujinti pagal mūsų tikėjimą. 

Todėl, jei ką nors darai, tai turi būti 100 procentų užtikrintas, kad darai gerai. Jei bent 1 procentas bus abejonių, galimas daiktas, kad prisižaisi... Taigi, darykite tik tai, kuo tikite ir tik tai, kas jums patinka.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.