Mulki, ką laimėsi, ėmęs bausti parduotuvių kasininkes?

Savaime suprantama, jog kiekvienas žmogus yra daugiau ar mažiau nervų kamuolys ir po sunkios dienos jam būtina atsipalaiduoti, kitaip nuvažiuotų stogas. Visi supranta švenčių esmę ir kaip gražu paminėti tam tikrus įvykius bei gerai praleisti laiką su kompanija.

Nuo rugsėjo mėnesio norintys įsigyti alkoholio turės kasininkui duoti nuskenuoti savo asmens dokumentą.<br>J.Stacevičiaus asociatyvioji nuotr.
Nuo rugsėjo mėnesio norintys įsigyti alkoholio turės kasininkui duoti nuskenuoti savo asmens dokumentą.<br>J.Stacevičiaus asociatyvioji nuotr.
Mes norime kiekvieną dieną gerti, tačiau kasininkei parodyti asmens dokumentą – didžiulė problema.<br>M.Patašiaus asociatyvioji nuotr.
Mes norime kiekvieną dieną gerti, tačiau kasininkei parodyti asmens dokumentą – didžiulė problema.<br>M.Patašiaus asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Panoręs likti anonimu

Jul 20, 2016, 10:45 AM, atnaujinta May 18, 2017, 9:26 AM

Tačiau kodėl beveik niekas nesuvokia, jog švęsti ir atsipalaiduoti galima ne tik vartojant alkoholinius gėrimus? Skaitydamas įvairių portalų publikacijas ir komentatorių atsiliepimus po jais, įvertinęs nuomones susidariau įspūdį – mes esame prasigėrusi tauta.

Mes norime kiekvieną dieną gerti, tačiau kasininkei parodyti asmens dokumentą – didžiulė problema. Gi ji – piktoji ragana, kuri tik ir laukia vargšo Petro, norinčio nusipirkti skardinę alaus. Ji tik stvers tą dokumentą, jį nuskanuos akimis ir įsimins visus duomenis, o tada Petras liks ir be cento, ir skolose, ir dar į kalėjimą papuls!

O realybė, mielieji, yra tokia – jūsų asmens dokumentas yra skirtas tik identifikuoti jus kaip asmenį ir vieno jo niekur neužteks. Norėsite paimti greitąjį kreditą – reikės elektroninės bankininkystės duomenų. Tačiau kažkaip gi reikia kovoti prieš tuos valdžiažmogius, ar ne?

Vienas komentaras man sukėlė itin gilų liūdesį. Žmogelis sugalvojo savitą protesto formą – prisikrauti pilną vežimą prekių, jas visas iškrauti ant judančio takelio, priekyje padėti alaus skardinę, o kai kasininkė paprašo dokumento – atsisakyti jį pateikti ir demonstratyviai išeiti, palikus visas prekes.

Valio, ponas Algi, kasininkei paliksi sunešioti prekes. Tuo tarpu penki žmonės, buvę už tavęs, keiksis ir eis ieškoti kitos eilės. Ką tu tuo pasieksi, ponas Algi? Sugaiši pusę valandos savo gyvenimo ir... išeisi su šypsena? O kas nuo to pasikeis?

Žmonės, negi jūs nesuprantate, jog asmens dokumento prašoma yra ir dabar, tik ne visada? Argi nesuvokiate, jog taip yra bandoma atginti nuo alkoholio nepilnamečius bei asocialius asmenis? Ar tiesiog patys esate „kandys“, pametę dokumentus ir besiraunantys plaukus?

Man gėda būti tokios visuomenės dalimi – prasigėrusios, besikeikiančios dėl menkniekių ir matančios tik blogąją reikalo pusę. Ši įstatymo pataisa per ilgą laiką pakeis visą bendruomenę. Gal taip ir neatrodo, tačiau tuo galėsite įsitikinti po 20 metų.

O dabar belieka tikėtis, jog valdžia nesuklups ir nenusileis. O jei nusileis, tada pasiduosiu aš.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prokurorai baigė ikiteisminį tyrimą dėl R. Žemaitaičio