Valdžios institucijoms – pasiūlymas pasidomėti naujuoju Emilio Vėlyvio filmu

Emiliui Vėlyviui turėtų būti uždrausta kurti filmus apie Lietuvą – taip šmeižti negalima. Taip sakau, nes vakar su žmona buvome kine ir pažiūrėjome „Zero 3“.

Skaitytojas mano, kad režisieriui Emiliui Vėlyviui negalima leisti kurti filmų apie Lietuvą.<br>T.Bauro nuotr.
Skaitytojas mano, kad režisieriui Emiliui Vėlyviui negalima leisti kurti filmų apie Lietuvą.<br>T.Bauro nuotr.
Skaitytojas mano, kad režisieriui Emiliui Vėlyviui negalima leisti kurti filmų apie Lietuvą.<br>T.Bauro nuotr.
Skaitytojas mano, kad režisieriui Emiliui Vėlyviui negalima leisti kurti filmų apie Lietuvą.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Tomas

Feb 6, 2017, 11:19 AM, atnaujinta Apr 10, 2017, 4:41 PM

E.Vėlyvis yra neblogas komedijų kūrėjas, bent jau „Redirected“ buvo juokinga. Bet tai, kaip jis pateikia Lietuvą, yra kenksminga valstybei. Sakyčiau, turėtų būti atkreiptas valdžios institucijų dėmesys.

Suprantu, kad Lietuvoje korupcija yra rimta problema, nors ir mažėjanti, bet vis dar egzistuoja visose srityse, kas rodoma „Zero 3“ – politikoje, žiniasklaidoje, dar kitose veiklose.

Tačiau „Zero 3“ piešiamas pats juodžiausias vaizdas – kad aukščiausio lygio politikai keikiasi pačiais baisiausiais rusiškais keiksmažodžiais, kad vartoja narkotikus, tikslų siekia per seksą, ima ir patys dalina kyšius. Tokių atvejų turėjome, bet tai buvo pavienės istorijos, tikrai ne visa politinė sistema tokia!

Ar žiniasklaidoje viskas perkama ir parduodama, kaip rodoma filme? Ar žiniasklaidos vadovus ir politikus sieja intymūs santykiai? Iš kur E.Vėlyvis traukė šią informaciją?

Kodėl savo fantaziją pateikia kaip faktus filme – nes filmo pradžioje pasakoma, kad „Zero 3“ sukurtas pagal realius įvykius.

Taip, ligomis užkrėsti koldūnai, skydinėje girtas nacionalinės televizijos direktorius, 106 000 eurų kyšis, iš policijos pagrobtas kalašnikovas – taip, šios tikros istorijos gražiai įpintos į filmą, tačiau kodėl viską reikėjo suabsoliutinti ir parodyti taip, tarsi viskas Lietuvoje yra korumpuota?

Juk nors į kiną ir neįleidžia, bet šitą filmą žiūrės ir vaikai, juk bus jis kažkada internete. Ką vaikai pagalvos matydami, kokioje šalyje auga? Ar Vėlyvis džiaugsis tokiu būdu prisidėjęs prie augančios emigracijos?

Kam dar papildomai kiršinti visuomenės grupes? Pavyzdžiui, kam reikėjo pasijuokti iš veganų? Intymus gyvenimas yra jų reikalas, kodėl norima veganus parodyti kaip kažkokią nepilnavertę visuomenės grupę?

Ir nesuprantu, kaip tikri asmenys, ne aktoriai, sutiko veltis į tokią aferą – Edmundas Jakilaitis, Juozas Statkevičius, Justė Arlauskaitė-Jazzu? Ar jie supranta, kad dalyvaudami filme kartu juokėsi iš savo šalies? Ir kad tai kažkada matys jų vaikai – ar tada irgi bus juokinga? Egidijus Dragūnas, aišku, apie tai negalvoja, jis pats dažniausiai Lietuvą keikia savo „Facebook“ paskyroje.

Todėl tikrai manau, kad „Zero 3“ turėtų būti paskutinis E.Vėlyvio filmas apie Lietuvą. Jeigu nori, tegu kuria kitomis temomis, bet tegu neliečia Lietuvos, nes užsienio akyse mes atrodysime kaip vagys, nors toli gražu tokie nesame.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.