Po „žaliųjų žmogeliukų“ gaudynių patriotas susirūpino dėl vieno dalyko

Po pastarųjų pratybų gaudant „žaliuosius žmogeliukus“, klausimų kilo turbūt ne tik man.

Karinės pratybos, dėl savo slaptumo, skaitytojo manymu, galėjo pakrypti ir nenumatyta linkme.
Karinės pratybos, dėl savo slaptumo, skaitytojo manymu, galėjo pakrypti ir nenumatyta linkme.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas

Apr 14, 2017, 6:34 AM, atnaujinta Apr 21, 2017, 12:55 PM

Šios pratybos, dėl savo slaptumo, mano manymu, galėjo pakrypti ir nenumatyta linkme. Nesigirdamas noriu pasakyti, kad esu patriotas, patriotais save laiko ir, manau, tokie yra dauguma Lietuvos gyventojų. Kaip jie turėjo elgtis išvydę grupę automatais ginkluotų, banditiško stiliaus apranga apsirengusių tipų?

Aišku, eilinis pilietis pirmiausia bus išgąsdintas, geriausiu atveju paskambins 112. O kaip elgtis tokiu atveju pamiškėje gyvenančiam medžiotojui, LŠS nariui? Kas būtų, jeigu „žmogeliukai“ būtų susidūrę su medžiotojų grupe, išlindę iš miško prieš policijos ekipažą?

Aišku, medžiotojas turi keletą variantų. Gali bėgti ir slėptis. Bet jeigu bus tikras patriotas, pamatęs vieną ar du tokius „žmogeliukus“, medžiotojas gali bandyti juos sulaikyti net nespėjus nieko išsiaiškinti. Ar nebūtų aukų?

Nesiplėsiu. Tokie mokymai reikalingi, juo labiau, kad atskleidė policijos pareigūnų silpnąsias vietas.

Mano nuomone, šiuo konkrečiu atveju „žalieji žmogeliukai“ galėjo turėti bent jau vienodas uniformas, kad (pašiepsiu) ir ne žalias. Tada bent jau galima būtų suprasti, kad tai – ne eiliniai banditai.

Baigdamas norėčiau pasakyti, kad esant tokiai situacijai su neprognozuojama kaimyne iš Rytų, artėjant pratyboms Baltarusijoje, reikėtų bent jau instruktuoti medžiotojų klubus, kaip elgtis kiekvienu konkrečiu atveju, susidūrus su minėtais „žmogeliukais“ ar kažkuo panašiu. Tai turėtų būti aktualu ir Lietuvos piliečiams, turintiems ginklus savigynai.

***

Lietuvos kariuomenės Strateginės komunikacijos departamento Visuomenės informavimo poskyrio atstovas Gintautas Ciunis komentavo, kad visais atvejais išvydus įtarimą keliančius asmenis reikia skambinti 112.

„O ginklo panaudojimo taisyklės yra numatytos įstatymuose, tiek savigynos, tiek valstybės ginkluotos gynybos tikslais. Susipažinimui su jomis yra skirti specialūs kursai prieš gaunant leidimą ginklui“, – sakė Lietuvos kariuomenės atstovas.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.