Pamačiusi, kaip elgiasi darželio auklėtoja, mama pasibaisėjo: „Man šokas!“

Norėjau papasakoti apie pirmą dieną darželyje viename Aukštaitijos mieste. Atvykusios buvome maloniai sutiktos, tačiau nuėjusi į lopšelio grupę buvau nustebusi.

Mamą jau pirmąją dieną papiktino darželio auklėtojų elgesys su jos dukra.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Mamą jau pirmąją dieną papiktino darželio auklėtojų elgesys su jos dukra.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Silvija

2017-04-24 16:00, atnaujinta 2017-04-26 01:46

Nugirdo kalbas

Įėjusi išgirdau, kaip auklėtoja su šeimininke apkalbinėja mažus lopšelio grupės vaikus. Neva kažkuriam vaikui vystosi silpnaprotystė, o tėvai nieko nedaro.

Supratau, kad tokios kalbos nėra normalu. Pradėjus bendrauti auklėtojos veide švytėjo šypsena (perdėta). Dukrytė nenešioja sauskelnių, bet auklėtoja liepė jų atnešti, nes grupėje yra naujos lovytės ir čiužinukai. Ar tai normalu?

Spintelės susidėti daiktams nėra, turėtume su kuo nors dalytis. Taigi palikau savo mergaitę grupėje žaidžiančią ir išėjau pildyti dokumentų.

Užpildžiusi reikiamus dokumentus maždaug po 20 minučių užsukau pažiūrėti, kaip sekasi. Dukrytei labai patiko būti su vaikais. Tačiau auklėtoja man pareiškė, kad 20 minučių jau praėjo ir šiandien gana, neleido palikti!

Užrakino duris

Vaikas nori žaisti, būti darželyje su kitais vaikais, o jam neleidžiama. Atvedė dukrytę į drabužinę ir liepė keliauti namo. Mano mergaitė bėgo atgal į grupę, bet buvo užtrenktos durys! Auklėtoja užkabino duris kabliuku, kad vaikas neįeitų.

Kai dukrytė po tokių veiksmų pradėjo verkti, atėjusi ponia auklėtoja pareiškė, kad aš, mama, nesusitvarkau su savo vaiku. Mane ištiko šokas! Paklaususi, kaip ji susitvarko su 15 ne savo vaikų, gavau atsakymą: „Jei jums atrodo, kad mušame, tai neveskite į darželį.“

Mano manymu, jei kyla tokių minčių, vertėtų suabejoti ir visiems tėvams susimąstyti, kur ir kam palieka savo mažuosius. Darželių pasirinkimas didelis, tad nematau čia problemos, bet tokiam žmogui savo vaiko nepalikčiau už jokius pinigus.

Pirmą kartą buvo taip traumuojamas vaikas. Darželio valdžia atsiprašinėjo už nesusipratimus, bet tai nėra darželio problemos, didžiausia problema – lopšelio auklėtoja. Pabėgome tą pačią dieną. Per vargus atgavome sveikatos pažymą ir kitą dieną jau keliavome į kitą darželį. Dabar tikrai esame laimingos!

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.