Draugės išlaidos maistui atėmė žadą – net nežinotų, ką už tiek pirkti

Šiandien su drauge susiginčijome, kiek šiais laikais šeimos išleidžia maistui. Kokia suma yra normali? Mūsų diskusija užvirė todėl, kad išleidžiame maistui tikrai labai skirtingai. Ir nežinau, kuri iš mūsų perlenkia lazdą taupydama, o kuri - išlaidaudama. 

Dviejų moterų išlaidos maistui yra kardinaliai skirtingos. <br>V.Balkūno nuotr.
Dviejų moterų išlaidos maistui yra kardinaliai skirtingos. <br>V.Balkūno nuotr.
Dviejų moterų išlaidos maistui yra kardinaliai skirtingos. <br>V.Balkūno nuotr.
Dviejų moterų išlaidos maistui yra kardinaliai skirtingos. <br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Rūta

2017-11-17 15:24, atnaujinta 2017-11-17 15:48

Nežinotų, ką pirkti

Žinoma, mūsų šeimos skiriasi. Aš gyvenu viena su darželį lankančiu vaiku, mano draugė gyvena su vyru ir augina panašaus amžiaus vaikutį. Tačiau kai sužinojome, kiek pinigų išleidžiame maistui, abi negalėjome patikėti.  

O viskas buvo taip, kad kartą su drauge užsukome į parduotuvę apsipirkti vakarienei. Draugė išleido 60 eurų ir pradėjo guostis, kad jie su vyru iš savo algos nebeišsimaitina. Kur tau išsimaitins, kai per mėnesį maistui išleidžia apie 400 eurų. 

Tuo tarpu man su vaiku maistui išeina apie 100 eurų. Švenčių, gimtadienių laikotarpiu šiek tiek daugiau. Už 350-400 net nežinočiau, ką reikėtų pirkti. Žinoma, jų šeima gausesnė, vyras suvalgo daugiau, bet tikrai ne keturis kartus!!!

Draugė paaiškino, kad kiekvieną kartą eidama į parduotuvę ji išleidžia panašią sumą pinigų. Paskaičiavau, kad tuomet per mėnesį ji apsiperka apie 8 kartus. Vidutiniškai, kas keturias dienas. 

Žinoma, pažvelgus į pirkinių krepšelį pasidaro aišku, kodėl jie tiek išleidžia. Jie renkasi nenukainuotus produktus, perka nemažai alkoholio ir maisto užkandžių stalui, kurį pasidaro sau kas vakarą prie televizoriaus.

Išvadino melage

Faktu, kad man 100-150 eurų su vaiku mėnesiui pakanka per akis, draugė nepatikėjo. Sakė, kad taip būti negali ir aš tikriausiai meluoju.

Tačiau aš jai paaiškinau, kad mes namuose valgome labai mažai. Pusryčių aš nevalgau, atsigeriu tik kavos. Pietums iš namų į darbą atsinešu salotų ar kokio kito savo pasigaminto maisto, vaikas valgo darželyje. 

Vakare stengiuosi susilaikyti nuo gausių porcijų, o tokių metų vaikas tikrai daug nesuvalgo. Negurkšnoju alkoholinių gėrimų prie televizoriaus, neperku užkandukų-pakramtukų, desertukų ir torčiukų, nerūkau. Visi šie dalykai man padeda sutaupyti.

Susiplanuoju savo patiekalus kelioms dienoms ar savaitėms į priekį. Man bulvių kilogramo visam mėnesiui užtenka. Nieko bereikalingai neišmetu, jei lieka – užšaldau. Perku dažniausiai per akcijas.

Ir tai tikrai ne iš biednumo. Žinoma, jei uždirbčiau daugiau, galbūt galėčiau rinktis kitokį maistą, daugiau pasmaguriauti. Tačiau net jei ir turėčiau daug pinigų, man iš principo būtų gaila išleisti maistui tokias sumas pinigų. 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.