Auklės poelgis miegamajame įsiutino – daug atsargiau žiūriu į skelbimus

Feisbuke mačiau diskusiją apie auklių atlyginimus – maždaug 5 eurai už valandą, kas per mėnesį sudaro 800 eurų. Po savo patirties galiu tik pasakyti – duok Dieve, jų paslaugos būtų vertos tų pinigų.

 Per skelbimus auklę susiradusi moteris labai pasigailėjo.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
 Per skelbimus auklę susiradusi moteris labai pasigailėjo.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 30, 2018, 10:25 AM

Nusisamdė auklę

5 eurai valandai – didžiuliai pinigai. Svarbu ir kokia ta auklė. Jeigu nereali ugdymo specialistė su patirtim ir iniciatyva – dar suprantu. Bet jeigu tokia neaiški, kaip būna, ieškant per skelbimus... 

Pernai turėjome auklę. Samdėme ją pusei dienos ir mokėjome šiek tiek mažiau – 3 eurus už valandą. Gyvename ne sostinėje, tai ir įkainiai kiti. Ją radau per skelbimą ir dabar jau bijočiau kada samdyti visai nepažįstamą žmogų. Pasimokiau. 

Iš pirmų susitikimų ji pasirodė labai maloni ir patikima. Buvo baigusi medicinos srities mokslus, sudarė rimto žmogaus įspūdi. Gana jauna, apie 30 metų, kurianti savo šeimą. Niekas nesukėlė įtarimų.

Dukrai tuo metu buvo 1 metukai. Auklė prižiūrėdavo ją namuose, o aš dirbau pusę dienos. Dirbu kabinete prie namų, nuo buto mane skiria vienos durys, todėl per tą pusę darbo dienos po kelis kartus užeinu į tualetą, į virtuvę kavos, pasiimti vaisiaus ar dar ko. 

Mokėdavo iš anksto

Pirmos dienos praėjo normaliai. Bet vėliau ėmė lįsti neaiškumai. Kiekvieną kartą užėjusi į butą rasdavau dukrą žaidžiančią vieną arba verkiančią dėmesio, o auklė būdavo įlindusi į telefoną. Pasakiau jai pastabą, žadėjo, kad nepasikartos. 

Pasiteisino, kad visokie reikalai su būsto pirkimu. Supratau ją, būna daug nesklandumų ir derinimosi, tik paprašiau, kad tą darytų ne dukters sąskaita. Sutarėme.

Po kurio laiko vėl prasidėjo. Einu pro vaiko kambarį į tualetą, girdžiu auklę kalbant. Žvilgteliu, vaikas po pažasčia, o kalba telefonu. Dar viena pastaba, dar vienas pasiteisinimas.

Buvo įdomu ir su pinigais. Buvom sutarusios mokėti kas dvi savaites. Bet ji pradėjo prašyti pinigų prieš savaitgalį, aiškindama tuo, kad laukia gimtadienis/šventė/renginys, viskam reikia pinigų. Paskaičiuodavo sau didesnę sumą nei aš būdavau paskaičiavusi – vietoje pusvalandžio pridėdama pilnos valandos kainą ir panašiai.

Mokėti prašė vis anksčiau, už savaitę esu atsiskaičiusi ir trečiadienį – už porą dienų iš anksto. O tada ketvirtadienį ji stebuklingai susirgo.

Incidentas miegajamaje

Tokie susirgimai pradėjo dažnėti. Atsirado toks darbo modelis: penktadienį būtinai paprašo pinigų, o sekmadienį vakare praneša, kad dėl prastos savijautos pirmadienį nepasirodys. Antradienį ateina, vėl dirba iki savaitgalio, o po savaitgalio dingsta. Pradėjau įtarinėti, jog turi problemų su alkoholiu.

O paskutinis lašas buvo migdymas. Dukrytė sunkiai migdėsi pietų, todėl paprastai ateidavau ją užmigdyti pati, bet kelis kartus ir negalėjau. Vieną dieną kaip tik turėjau susitikimą ir nemigdžiau. Susitikimas baigėsi, išleidau žmogų ir nutariau nueiti į butą kavos. Pagal laiką dukrytė jau tikriausiai seniai miegojo, – taip maniau.

Įžengusi pro buto duris išgirdau silpną cypimą. Nesupratau, iš kur jis sklinda, kol nepriėjau prie miegamojo durų. 

Lovytėje ji gulėjo kniūbščia. Auklė jėga laikė ją prispaudusi prie čiužinio ir per dantis košė: „Vis tiek tu miegosi, miegok, miegok...“ Kita ranka purtė čiužinį – gal kad sūpuotųsi. Mano vaikas jau net neverkė, o nusigaikčiojusi cypčiojo – kaip maži šuniukai daro, jei esat girdėję. 

Svetimais nebepasitiki

Tą kartą paėmiau dukrą iš auklės ir tepaprašiau išeiti. Neturėjau amo aiškintis – tenorėjau nuraminti vaiką, kuris tuo metu jau buvo išmuštas raudonai mėlynomis dėmėmis nuo verkimo. 

Auklė dar turėjo pasirodyti kitą dieną, planavau, ką jai pasakysiu, tačiau vėl pranešusi, kad serga, nebeatėjo. Neatėjo ir pasveikusi – tiesiog dingo kaip į vandenį. Galiausiai ją atleidau SMS žinute, nes net į skambučius moteris nebeatsakė. 

Skaudžiausia, kad nepaisant tų abejonių pradžioje, buvome dalinai susidraugavusios – kai skųsdavosi prasta sveikata, nuoširdžiai jos gailėjau, pinigais irgi stengiausi padėti, o ne nuskriausti. Sveikino mus ir mažylę su Kalėdomis, aš taip pat pirkau dovaną. Ir šitokia baigtis.

Po tokios patirties labai atsargiai žiūriu į skelbimus ir verčiau pagalbos ieškau artimųjų tarpe. Tegu ir pažįstamos pažįstama, bet vis kažkaip patikimiau nei iš dangaus nusileidusios „specialistės“. 

Gerai patikrinkit žmogų, prieš ryždamiesi mokėti dideles sumas. Jeigu asmuo patikimas, jis vertas ir tų 5 eurų per valandą. Bet yra moterų, kurioms pinigų mokėti ne tik neverta, bet ir rizikinga. 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.