Negali pamiršti vaizdo iš festivalio Vilniuje: „Gal per mažai tragedijų turim?“

Gražu, kai tėvai visur keliauja su vaikais. Gražu matyti laimingas šeimas. Bet negrožis prasideda tada, kai tėvai supainioja vietas, kur reikia vaikus atsivesti arba kai pamiršta atsivedę vaikų.

Festivalis „Jaunas kaip Vilnius“.<br> Skaitytojos nuotr.
Festivalis „Jaunas kaip Vilnius“.<br> Skaitytojos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Diana

Jul 29, 2022, 8:31 PM, atnaujinta Jul 30, 2022, 8:11 AM

Įdomu pasidarė paklausti kitų nuomonės, ar ikimokyklinio amžiaus vaikai turėtų dalyvauti festivaliuose, renginiuose, kurie trunka iki vidurnakčio? Vis iš galvos neiškrenta vaizdas iš pirmadienį sostinėje vykusio muzikos festivalio „Jaunas kaip Vilnius“.

Sutemus ant scenos vis dažniau lipo nuo tėvų pasimetę vaikai, vėliau tiesiog skambėjo prašymai tėvams eiti prie policijos pareigūnų ir pasiimti vaikus.

Kol dar buvo vardijami tėvų laukiančių vaikų vardai, nuskambėjo žinia apie pasiklydusį keturmetį, kuris iš baimės jau ir vardo nebegalėjo pasakyti nepažįstamiems žmonėms.

Man, kaip motinai, šiurpas nubėgo per kūną. Panaši nuotaika ir replikos aplink girdėjosi: „Ką veikia jo mama ar tėvai, kai jų keturmetis prašosi pagalbos pas kitus žmones?“

Netruko visiškai sutemti, artėti vidurnaktis. Ir tik apsidairai, pilna lakstančių vaikų, tuo metu jų mamos šoka ratelius su skardinėmis rankose. Ir ne, jos negirtos, tiesiog kaip smagu joms!

Kam tada vestis vaikus? Palik namuose, jeigu nori šėlt, o ne su vaiku šokt.

O gal Lietuvoje tiesiog per mažai tragedijų turim, vaikų pagrobimų, kad visi taip laisvai elgiasi? Man pikta buvo, nežinau, kaip jums. Savaitgalį laukia Jūros šventė, įdomu, kiek ten pranešimų skambės apie tėvų minioje ieškančius vaikus.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.