Stingdantys šalčiai tapo tikru galvos skausmu mokinių tėvams: „Kažkoks absurdas“

Šalį kaustant šalčiams, kai termometrų stulpeliai vietomis krito net iki 20–27 laipsnių žemiau nulio, vaikus auginantys tėvai susidūrė su dilema, ar po žiemos atostogų leisti savo vaikus į mokyklas, darželius. 

 Tėvai piktinasi, kad jie nebuvo tinkamai informuoti apie vaikų mokyklos lankymą per šalčius.<br> V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
 Tėvai piktinasi, kad jie nebuvo tinkamai informuoti apie vaikų mokyklos lankymą per šalčius.<br> V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra

Jan 9, 2024, 4:02 PM

„Bendraukime“ skaitytoja Aušra piktinosi, kad tėvai apie tai nebuvo tinkamai informuojami ir iki paskutinės minutės nežinojo, leisti vaikus į švietimo įstaigą ar ne.

„Per televiziją rodė, kad geriau neiti į lauką. Bet jokios informacijos, ar pamokos mokiniams vyks. Juk jutiminė – arti 30 laipsnių šalčio. Juk anksčiau pranešdavo iš vakaro, o ne ryte, ar pamokos kitą dieną dėl šalčio vyks.

Rytą jau visi tėvai būna susiplanavę, kodėl nėra jokios žinios iš ministerijos ar savivaldybių, ar pamokos vyks? Mokykloje irgi jokios informacijos, nei pradinukams, nei vyresniems. Kažkoks absurdas“, – piktinosi „Bendraukime“ skaitytoja.

Turi informuoti tėvus

LR švietimo, mokslo ir sporto ministerijos atstovai primena, kad bendrieji ugdymo planai nustato, kad jeigu oro temperatūra yra 20 laipsnių šalčio ir žemiau, į mokyklą gali neiti pradinukai ir penktų klasių mokiniai. Jeigu šaltis dar didesnis – 25 laipsniai ir daugiau, į mokyklą gali neiti ir vyresni mokiniai. Šios dienos įskaičiuojamos į ugdymo dienas.

„Kiekviena mokykla savo interneto svetainėje arba elektroniniuose dienynuose informuoja tėvus ir mokinius, kaip bus organizuojamas ugdymas. Pvz., mokyklos vadovas gali nuspręsti ugdymą visoje mokykloje kurį laiką organizuoti ir nuotoliniu būdu. Ar vaikai turi ateiti į mokyklą, visuomet galima pasiteirauti susisiekus su mokytojais ar klasės vadovu.

Jeigu atsitinka taip, kad dalis vaikų atvyksta į mokyklą, o dalis lieka namuose, tai likusiems namuose vaikams pamokų medžiaga, namų darbai gali būti sukeliami į elektroninį dienyną, mokytojai taip pat gali pakonsultuoti nuotoliniu būdu“, – komentavo LR švietimo, mokslo ir sporto ministerijos atstovai.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.